Градоначелник у Кризном штабу МЗ “Сава Ковачевић”: штабови делују у свим месним заједницама, преко 1300 позива кол-центру

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић, са сарадницима, посетио је Кризни штаб у Месној заједници “Сава Ковачевић”, како би се информисао о тренутној ситуацији и активностима штаба на терену. Овакви штабови, формирани одлуком градоначелника, а на препоруку Градског штаба за ванредне ситуације, оформљени су током претходних дана у свим месним заједницама у граду и у насељеним местима. Градоначелник је рекао да имају примарни задатак да брину о најугроженијем и најстаријем делу становништва на својој територији.
 
 
 
- У месним заједницама најбоље познају становништво на својој територији, а то је посебно изражено у селима, тако да се одавде најбрже стиже до наших суграђана који бораве у својим домовима и потребно их је посетити. Организовали смо волонтере и стална дежурства у месним заједницама и у сарадњи с нашим кол-центром у Градској управи трудимо се да у што краћем року свима изађемо у сусрет. Велики је број позива, људи зову због различитих проблема или да би добили неку информацију и покушавамо да прво решимо најтеже случајеве, да нико не остане без животних намирница или медицинске помоћи. Сарађујемо у овом послу и с нашим здравственим установама, Црвеним крстом, Центром за социјални рад, а ангажовали смо и додатно људство из Градске управе и наших јавних установа - рекао је градоначелник и још једном апеловао на све суграђане да разумеју изузетно сложену ситуацију у условима ванредног стања.
 
 
 
- Позивам још једном суграђане на солидарност и хуманост и на поштовање свих мера донетих од стране Владе Републике Србије и одлука које смо ми, на основу тога, прописали у локалу. Само на тај начин можемо сачувати и себе и друге, и заједнички пребродити ову кризну ситуацију - истакао је градоначелник Јањић приликом посете Кризном штабу у зрењанинској МЗ “Сава Ковачевић”.
 
Он је такође изразио захвалност медицинским радницима на великом пожртвовању и ангажовању, а захвалио је и запосленима у зрењанинским трговинама, који су такође током целог дана у непосредном контакту с бројним суграђанима и улажу напоре да они буду снабдевени свим животним намирницама.     
 
 
 
Кризни штабови у месним заједницама у директној су координацији са градским кол-центром, од чијих волонтера добијају информације о грађанима којима је потребна нека врста помоћи. Од данас, осим волонтера који се свакодневно, од 7 до 19.30 часова јављају на шест бројева телефона, у раду кол-центра учествују и представници Центра за социјални рад града Зрењанина и психотерапеути, који разговарају с онима којима је потребна нека специфична информација или врста помоћи. Од почетка рада кол-центра, у понедељак, забележено је више од 1300 позива наших суграђана, који су се обратили ради помоћи или добијања неке информације. Подсећамо, бројеви телефона градског кол-центра су 066-866-0591, 066-866-0592, 066-866-0593, 066-866-0594, 066-866-0595 и 066-866-0600. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5556/Volonteri_Sava_Kavacevic_0.jpg