Нове одлуке Градског штаба за ванредне ситуације - ограничења кретања и окупљања, у складу с одлукама Владе Србије, кол-центар ради до 16 часова

Градски штаб за ванредне ситуације одржао је данас нову седницу, на којој су донете одлуке које ће се примењивати од данас на територији Града Зрењанина, а у складу су с новим мерама Владе Републике Србије за сузбијање епидемије вируса Ковид-19.
 
Седницом је председавао командант штаба за ванредне ситуације и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић. О актуелној ситуацији информисали су га представници здравствених установа, установа социјалне заштите, Полицијске управе, гарнизона Војске Србије. Истакнута је још једном добра координација између свих субјеката заштите, општа ситуација је оцењена као стабилна и под контролом. Градоначелник је изнео и неке актуелне податке:
 
- Међу првима смо се у Србији организовали у понедељак и отворили наш кол-центар за давање информација и пружање помоћи наугроженијим суграђанима и до данас је забележен 2261 позив нашим оператерима којих је 36 и раде у три смене. Такође, добили смо информацију да је око 4000 наших најстаријих суграђана искористило јутрос прилику да изађе из својих домова и снабде се у маркетима, и да је највише њих то учинило у објектима “Гомекс - Тотала” и “Лидла”. Морамо још једном да изразимо посебну захвалност запосленим у трговини, који су у непосредном контакту с великим бројем суграђана, а успели су данас и да се на најбољи начин организују од раних јутарњих сати - казао је градоначелник.  
 
 
 
 
Данашњим препорукама Градског штаба и одлуком градоначелника, између осталог, забрањује се рад свих објеката и локала унутар тржних центара, изузев самопослуга, продавница хране и апотека, забрањује се боравак у свим парковима и јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт, забрана јавног окупљања у затвореном простору пооштрена је тако да у затвореном простору не може боравити више од 5 особа, при чему се трговинске радње, самопослуге, апотеке и слично не сматрају јавним окупљањем у затвореном простору. Рад угоститељских објеката организоваће у складу са донетом Одлуком о посебним мерама пружања услуга у области трговине на мало, која обухвата продају хране и пића. То не подразумева затварање угоститељских објеката, већ се угоститељима забрањује да своју делатност врше тако што би корисници услуга купљену храну и пиће конзумирали у самом објекту или у башти угоститељског објекта.
 
 
 
 
Кол-центар Градске управе за помоћ најугроженијим суграђанима и онима којима је забрањен излазак из домова, због најновије одлуке на нивоу државе, скраћује радно време и радиће од 07.00-16.00 часова, свакодневно. У складу с тим, и месни кризни штабови на територији месних заједница радиће свакодневно, од 07.00-15.00 часова.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5557/Stab_VS_22032020_0.jpg