Седница Градског штаба за ванредне ситуације: комуникација између здравствених установа стална и на високом нивоу

Стање у здравственом систему града Зрењанина је стабилно, сви поступци и процедуре су успостављени како је прописано и поштују се у потпуности, а комуникација између субјеката здравствене заштите и превенције је стална и на високом нивоу - оцењено је на данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације, којом је председавао командант штаба и градоначелник Чедомир Јањић. 
 
 
 
Седници су присуствовали руководиоци свих здравствених установа на територији града - Опште болнице “др Ђорђе Јоановић”, Специјалне болнице за плућне болести “др Васа Савић”, Дома здравља и Завода за јавно здравље, као и Геронтолошког центра и установа социјалне заштите, Центра за социјални рад и Центра “МОСТ”, који су известили присутне о актуелном стању у својим установама. Сви су међусобно у сталној координацији и спремни да реагују уколико то ситуација у наредном периоду буде налагала. Разматран је и превоз здравствених радника до радних места и он се обавља јавним превозом и возилима такси удружења. 
 
 
 
Саопштено је и да је Специјална болница за плућне болести прилагођена потребама прихвата лакших и средње тешких болесника који се отпуштају из Клиничког центра Војводине, а чије здравствено стање више не захтева клиничко лечење. Такође, амбуланта Дома здравља у насељу “Зелено поље” примаће само пацијенте са респираторним инфекцијама са територије града, који се претходно најављују телефоном Дому здравља. Пацијенти који имају изабраног лекара у тој здравственој станици, јављају се телефоном свом лекару уколико је потребно и договарају се о даљим корацима. 
 
Представник Полицијске управе у Зрењанину известио је Градски штаб о стању јавног реда и мира. Рекао је да се забрана кретања у периоду од 17-05 часова поштује и да су забележени само спорадични случајеви кршења забране. Поновио је да свако лице које, због радне обавезе, има потребу за кретањем у том периоду, мора свакодневно имати радни налог од послодавца и поштовати релацију кретања од места и адресе пребивалишта до радног места. 
 
 
 
Градоначелник је још рекао да је комунална милиција почела са доставом пензија, а да ће у току наредне недеље волонтери почети и дистрибуцију помоћи у пакетима животних намирница свим пензионерима на територији града чија месечна примања не прелазе 30 хиљада динара. Таквих пензионера је око 14 хиљада, а средства за набавку помоћи обезбеђена су из буџета Града Зрењанина и од донација привредника. Паковање ће се обављати у хали спортова “Медисон”. 
 
Са ове седнице донет је и одговарајући  Закључак. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5573/Stab_VS_27032020_0.jpg