Градоначелник у хали "Медисон": још 17.000 пакета помоћи за пензионере и социјално угрожене грађане

Град Зрењанин је један од ретких у Србији који припрема и другу туру пакета помоћи намењених пензионерима са месечним примањима нижим од 30.000 динара и социјално угроженим грађанима. Волонтери већ припремају ове пакете у Хали спортова „Медисон“, где је на почетку ванредног стања оформљен дистрибутивни центар, а њих је данас посетио и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са сарадницима.

Градоначелник Јањић је том приликом изјавио да је расподела прве туре помоћи скоро завршена. Наиме, накнадно су се јављали грађани који испуњавају услове за добијање помоћи, а који се у почетку нису налазили на списку, па су и за њих припремљени пакети са основним животним намирницама и хигијенским средствима. То значи да је у првој тури испоручено близу 17.000 пакета, колико ће их бити припремљено и у другом кругу. 
- Роба је стигла и пакете ћемо дистрибуирати у првој половини маја. Скоро 300 волонтера ће учествовати у паковању и дистрибуцији пакета помоћи намењених нашим пензионерима и социјално угроженим грађанима – казао је Јањић. 

Градоначелник је искористио прилику да се још једном захвали свим донаторима и волонтерима без којих акције оваквог обима не би успеле. 
- Велику захвалност упућујемо овим дивним младим људима, спортистима, волонтерима Црвеног крста, ватрогасцима, као и радницима Градске управе и јавних предузећа и установа. Без њихове и без помоћи волонтера на терену, који деле пакете, све ово не би могло да се реализује – нагласио је градоначелник Чедомир Јањић.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5619/Pakovanje_pomoci_Medison_0.jpg