Градоначелник: знатне бенефиције закупцима локала у градском власништву, желимо да сви наставе с радом

“Донели смо одлуку да се закупцима пословног простора који је у својини Града Зрењанина, а који су морали да затворе своје локале у периоду ванредног стања, не наплаћује месечна закупнина, а онима који нису престајали да раде, тај износ је преполовљен. Свесни смо ситуације у којој су се наши предузетници нашли и желимо да им на овај начин омогућимо да преброде овај период и да сви наставе с радом у пуном обиму, када се оконча ванредно стање”, рекао је градоначелник Чедомир Јањић, након јучерашње телефонске седнице Градског већа, на којој је донет одговарајући Закључак о усвајању мера у вези са наплатом закупнина за пословни простор у јавној својини Града Зрењанина. 

Градоначелник је додао да је Зрењанин био и остаје добро место за инвестирање, да ће локална самоуправа и даље бити на услузи инвеститорима и предузетницима и чинити све што је у њеним ингеренцијама да задржи епитет једне од најатрактивнијих средина за улагање у Републици Србији.
“Верујем да ће и приватни закуподавци следити пример Града Зрењанина и својим закупцима такође омогућити финансијске олакшице, како би сви локали на територији града остали у функцији и наставили да раде, без обзира да ли су у центру града или другим његовим деловима”, навео је градоначелник Јањић.       

Закључком Градског већа, закупцима пословног простора у јавној својини Града Зрењанина који су морали да затворе своје локале након проглашења ванредног стања на територији Републике Србије, 15. марта, за месец март фактурисаће се закупнина у висини од 50 одсто износа утврђеног уговором, а почев од 1. априла, па док је на снази Одлука о проглашењу ванредног стања, закупнина се неће наплаћивати. 

Такође, закупцима који и даље обављају своју делатност, закупнина за месец март фактурисаће се у висини од 75 одсто редовног износа, док ће, почев од 1. априла, па док је на снази Одлука о проглашењу ванредног стања, износ закупнине бити преполовљен, односно у висини од 50 одсто од уговором утврђене месечне закупнине. 

Закључком су обухваћени и предузетници који нису били у обавези да затворе пословне просторе, а престали су са радом самоиницијативно. Њима ће закупнина за месец март бити обрачуната у износу од 50 одсто редовног износа, док ће за месец април износити 10 одсто од уговором утврђене месечне закупнине.   

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5612/Zakupnine_0.jpg