Музеј и библиотека раде у измењеном режиму и новом радном времену за посетиоце и кориснике

У складу са препоруком Министарства културе и информисања Репбулике Србије Народни музеј Зрењанин отворен је за посетиоце од понедељка, 27. априла, уз адекватне мере заштите и превенције од заразе коронавирусом.

Посетиоци ће моћи да погледају актуелне поставке у изложбеним салонима Народног музеја. Двојна изложба “Пројекат: Толеранција и Мала ретроспектива Мирка Илића” доступна је у Салону, док је Изложба радова Љубомира Стојковића постављена у Малом салону. Стална поставка биће затворена за публику. Посетиоци морају имати маску и рукавице и треба да обрате пажњу на међусобну дистанцу од 2 метра. У салонима може боравити укупно пет посетилаца истовремено.

Радно време до завршетка ванредног стања биће 9 - 15 часова, од понедељка до петка. Суботе ће током овог периода бити нерадне. У петак, 1. маја 2020. године Народни музеј Зрењанин неће радити. Запослени у музеју наставиће са радом у складу са обезбеђеним мерама заштите.

Из Градске народне библиотеке “Жарко Зрењанин” саопштавају да ће одељења те установе за рад са корисницима започети са радом у понедељак, 4. маја 2020. године. 

Како је на снази ванредно стање, рад са корисницима биће организован у складу са мерама које је донела Влада Републике Србије. Библиотека ће рад организовати тако да обезбеди поштовање свих прописаних превентивних мера које се односе на спречавање ширења заразе болести КОВИД-19 и усвојила је план мера заштите запослених за време трајања ванредног стања.

Корисници ће, почевши од 4. маја, сваког радног дана од 8.30 до 10.30 на број телефона 566-210 и 535-115, или на имејл адресу: biblioteka@zrbiblio.rs моћи да поруче жељене публикације. 

Корисник ће оставити следеће податке: број чланске карте, име и презиме и број телефона и податке о публикацијама које жели да позајми. Наручену грађу корисник ће моћи да преузме наредног дана од 10.30 до 13 часова у холу Библиотеке.

Током преузимања публикација у холу могу бити највише 2 корисника. Корисници су у обавези да носе заштитну маску и рукавице. Корисници који враћају грађу, исту могу да одложе на пулт који је постављен на улазу у Библиотеку. Само грађа која је претходно наручена може да се преузме. 

Рад запослених ће се одвијати у једној смени, од 8 до 14 часова раним данима. Корисници неће улазити у просторије Библиотеке, него ће услуга бити спроведена у складу са измењеним условима рада.

Читаоница научног одељења и читаоница периодике неће бити отворене за кориснике током трајања ванредног стања, наводи се у саопштењу ГНБ “Жарко Зрењанин”.


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5620/Gradska_biblioteka_0.jpg