Најновији резултати анализе воде доступни јавности

Као што смо јуче саопштили, резултати анализа које спроводи Завод за јавно здравље Зрењанин показују да вода из постројења за прераду испуњава све прописане критеријуме. Појединци су говорили да је зрењанинску воду, која је забрањена за пиће у време претходне власти, немогуће пречистити, међутим, најновији резултати то демантују.  
"Веома ми је драго што грађанима можемо да представимо ове анализе. Ни једног момента нисмо помишљали да одустанемо, иако смо се све ово време суочавали са озбиљним опструкцијама. Велика жеља да решимо горући и вишедеценијски проблем грађана, који нико пре нас није успео да реши, била је јача од било каквих саплитања на које смо наилазили", поручује градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.
 
Он каже да и даље постоје проблеми у раду постројења за прераду воде који се тиче слабијег притиска воде у мрежи у време веће потрошње.
"Свакако ћемо посветити максимум пажње и времена како бисмо помогли инвеститору да превазиђе све проблеме. Инвеститор је обезбедио средства за додатна улагања и верујем да ће врло брзо решити проблем са притиском, али и друге проблеме на које је наишао. Веома напорно и предано радимо и верујем да скидање забране, која је уведена још 2004. године, неће бити мртво слово на папиру. Убеђен сам да ће забрана о употреби воде бити скинута на задовољство свих нас",  истакао је градоначелник Чедомир Јањић.
 
Напомена: На основу приложених анализа може се упоредити квалитет воде која улази у постројење (вода из бунара) и квалитет воде која после третмана улази у водоводну мрежу. На сваком документу прво су анализе сирове воде, а потом анализе пречишћене воде. Узорци су узети из резервоара преко којег се снабдева град.  
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5587/large_Grb_Indeks_300.jpg