Развојем сопствене апликације "KSAap" Град Зрењанин и РЦР “Банат” унапредили комуникацију с корисницима у условима ванредног стања

Већ првог дана по проглашењу ванредног стања у Републици Србији, Град Зрењанин и Градски штаб за ванредне ситуације реаговали су успостављањем кризних штабова на нивоу месних заједница, отварањем позивног, кол-центра у Градској управи и ангажовањем волонтера на терену, ради помоћи нашим најстаријим суграђанима којима није дозвољено кретање.

- Наш кол-центар функционише од самог почетка тако што се оператери јављају на шест бројева телефона и евидентирају пријаве грађана којима је потребна нека врста помоћи, или да им пруже одговарајућу информацију. Забележено је током овог периода више хиљада позива, а у сваком тренутку, у време када није на снази забрана кретања, 40 наших оператера, по сменама, доступно је грађанима. Било је важно обезбедити што бољу координацију са кризним штабовима и волонтерима на терену, како би помоћ грађанима стигла што брже. То смо успели захваљујући и посебној апликацији, коју је за потребе Града Зрењанина успешно израдио наш Регионални центар за развој”Банат” - рекао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.      

Захваљујући web апликацији “KSAap” омогућена је успешна комуникација која одлично функционише од самог почетка ванредних мера. Апликацијом се заводе све пријаве које оператери кол-центра добијају и истог тренутка су доступне корисницима за обраду, свим месним заједницама и Центру за социјални рад. Кроз апликацију се може пратити и ток реализације пријава и више статистичких параметара који ће сигурно имати корисну примену и по окончању ванредног стања и чинити значајну базу података.  

Апликација омогућава и пријаву захтева за издавање посебних дозвола за кретање, тако да сви којима је оваква дозвола потребна, захтев могу попунити и приложити неопходна документа on-line путем линка: 
http://ksapp.banat.rs/prijava_za_dozvolu

Градоначелник Јањић оценио је да је Зрењанин међу градовима у Србији који су најспремније реаговали на новонасталу ситуацију и прилагодили све службе и ресурсе функционисању у условима ванредног стања.
- Овим путем изражавам велику захвалност, пре свега свим волонтерима који помажу нашим суграђанима у граду и свим насељеним местима, нашим штабовима по месним заједницама, кол-центру, кризном штабу и запосленима у Градској управи, Центру за социјални рад, Регионалном центру “Банат”, комуналним милицајцима, припадницима цивилне заштите, спортистима и спортским клубовима, свима који несебично пружају помоћ у овом кризном периоду - истакао је градоначелник.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5606/Aplikacija_0.jpg