Саопштење - одлични резултати анализе воде у Зрењанину

Зрењанин је сваким даном све ближе решавању вишедеценијског проблема са неисправном пијаћом водом.
 
Данас је Завод за јавно здравље Зрењанин објавио резултате анализа воде на излазу из постројења за прераду и оне јасно показују да је инвеститор успео да пречисти воду и доведе је до тога да она сада одговара свим параметрима.
 
Поред чињенице да вода на излазу из постројења одговара Правилнику о хигијенској исправности воде, много је битнија чињеница да је по резултатима Завода за јавно здравље, вода у градској мрежи такође у оквиру Правилника.
 
Према речима градоначелника Чедомира Јањића, грађани неће дуго чекати на скидање забране на упоребу воде.
"Са изузетно великим разлогом за оптимизам желим да поручим грађанима Зрењанина да смо напокон успели да пречистимо воду и ставимо је у оквире које налажу Закон и Правилник. Ова информација је од изузетног значаја за све грађане и сматрам да баш сада, у овој тешкој ситуацији, када се цела држава налази у ванредном стању због пандемије коронавируса, грађанима могу да саопштим да смо на корак од скидања забране. Моји сарадници и ја, и поред свих недаћа и саботажа на које смо наилазили при решaвању овог проблема, радимо даноноћно на следећем кораку, а то је дуго очекивано скидање забране. У претходном периоду је било најава да ће овај проблем бити решен, али сада имамо резултат који нам јасно показује да смо успели да направимо озбиљан помак”, поручује градоначелник Јањић.
 
Градоначелник је такође напоменуо да је у току решавање проблема са притиском у мрежи и да ће врло брзо и он бити решен.
"Такође желим да поручим грађанима да радимо на хитном решавању проблема везаног за притисак воде у мрежи. Искрено жалим што нам се овај проблем дешава сад у сред пандемије, међутим, исто тако верујем да ћемо и овај проблем успешно решити и да ће у скоријој будућности Зрењанинци имати нормално и квалитетно водоснабдевање. Многи ће питати зашто раније није решен проблем око притиска и морам признати да смо имали много проблема са постројењем за прераду воде. Такође, имамо и велике губитке у самој мрежи и то је још један проблем којем ћемо се посветити у што хитнијем року. Сада се са разлогом надам да ће сви проблеми у веома кратком року бити решени на задовољство свих грађана”, истакао је Чедомир Јањић.

Градоначелник је посебно изразио велику захвалност председници Владе Републике Србије Ани Брнабић, која и у овим тешким тренуцима за државу има времена да помогне у решавању проблема са пијаћом водом у Зрењанину.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5585/large_Grb_Indeks_300.jpg