Упис у Предшколску установу Зрењанин за наредну школску годину искључиво електронским путем, почев од 4. маја

Предшколска установа Зрењанин обавештава родитеље или старатеље деце да ће упис у наредну школску годину бити могућ искључиво електронским путем, на порталу еУправа Републике Србије и да пријављивање почиње у понедељак, 4. маја. 
 
Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе, где  родитељ не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу и долази у саму установу, већ пријаву може да обави електронски на страници портала еУправа од 4. маја.
 

Због ванредног стања у Републици Србији и затварања свих вртића, ове године услуга ће бити омогућена у 140 градова и општина као лакши, бржи, потпуно електронски и бесплатан начин пријаве детета у предшколску установу.
 
Електронско подношење пријаве се врши једноставним попуњавањем online обрасца, а прилагање извода из матичне књиге рођених, пребивалишта и уверења о запослењу није потребно, јер се аутоматски прибављају.

У Предшколску установу Зрењанин пријава за упис детета се може поднети на страници портала еУправа Републике Србије од понедељка, 04. маја 2020. године до петка, 29. маја 2020. године. 
 
Из Предшколске установе Зрењанин напомињу да ће прихватати пријаву електронским путем и за децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју, децу из породица које користе неки облик социјалне заштите, и друго, с тим да ће, након завршетка ванредног стања морати да дођу у Предшколску установу и поднесу релевантну документацију којом доказују наведени статус.
 
Такође, пријава електронским путем није могућа за родитеље који нису држављани Републике Србије.
 

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић позвао је родитеље да следе упутства Предшколске установе и упишу своје дете у неки од двадесет вртића у саставу ПУ Зрењанин.
“Зрењанин је међу ретким градовима у Србији где не постоје листе чекања на упис у вртиће и сваки родитељ који поднесе пријаву за дете може бити сигуран да ће оно бити и примљено. Завршили смо изградњу најсавременијег вртића у насељу “Путниково”, који ће у новој школској години бити у функцији, а у плану је и изградња још једног објекта у старом делу Багљаша. Уложили смо и значајна средства у реконструкцију постојећих објеката и ја сам сигуран да ће око 2500 деце, колико их сваке године буде у нашим вртићима, имати од септембра још боље услове услове за боравак”, поручио је Јањић поводом почетка уписа деце у Предшколску установу у школској 2020/21. години. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5616/Predskolska_upis_0.jpg