Око 220 малишана поново у зрењанинским вртићима, уз одговарајуће мере заштите

Нормализација живота и рада након укидања ванредног стања у Републици Србији подразумева и поновно отварање дечјих вртића, тако да су јутрос малишане примили и сви вртићи у саставу Предшколске установе Зрењанин. По речима заменице директора те установе Татјане Лојовић, у вртићима данас борави око 220 деце, што износи око 10 одсто од укупног броја деце који су похађали вртиће у редовним условима. Сходно томе, у објектима нема гужви, а услов да би могли да оставе своју децу био је да оба родитеља имају потврду о радној обавези у својим предузећима, као и да деца имају лекарско уверење да су здрава.

Зрењанински вртићи спремно су дочекали наставак рада, након скоро два месеца, и васпитно-образовни рад одвија се без проблема. Како је на седници Градског штаба за ванредне ситуације истакао директор Предшколске установе Владимир Петровић, сви вртићи су припремљени за рад у складу с прописаним мерама заштите од инфекције изазаване коронавирусом, извршена је дезинфекција простора, набављене заштитне маске и рукавице за све запослене, постављене су дезобаријере и обезбеђени бесконтактни топломери за мерење температуре свима који улазе у вртиће. 

Васпитачи и помоћно особље у вртићима опремљени су заштитним маскама и рукавицама, а у свим вртићима где је то могуће, с обзиром на повољне временске услове, деца већи део дана проводе на отвореном простору, што је и препорука епидемиолога.  

У току је и упис деце у зрењанинске вртиће за наредну школску годину, који је почео 4. маја и траје до 29. маја. Упис се ове године обавља искључиво електронским путем, преко портала еУправа Републике Србије, а упутство и начин пријављивања могу се видети на следећем линку:

https://euprava.gov.rs/spisak-evrtic 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5632/Vrtic_Neven_0.jpg