Пријем за волонтере Црвеног крста Зрењанин – прилика да се још једном искаже захвалност

Поводом Светског дана Црвеног крста, заменик градоначелника Саша Сантовац, заједно са помоћницима – Драганом Ћапином, Душком Радишићем и Симом Салапуром, примили су данас волонтере Црвеног крста који су, иначе, били ангажовани на пружању помоћи током ванредног стања.
 
 
 
Поздрављајући их, заменик Сантовац, честитао им је и захвалио на свему што су учинили, посебно током претходних недеља. 
- Урадили смо много тога и тиме успели да створимо средину са малим бројем заражених лица у односу на друге градове. Морам нагласити да без вас то не бисмо постигли. Много сте радили и помагали, не само нама, већ и људима којима је помоћ била потребна. На данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације донели смо неке од закључака, у нашем граду забележено је двадесет пет лица заражених коронавирусом, а било би их сигурно више да није било донетих мера, дисциплинованог понашања наших суграђана и вас који сте радили и у делу паковања и поделе пакета помоћи за наше најстарије и суграђане који су у лошој материјалној ситуацији – рекао је, између осталог, Сантовац.
 
 
 
 
Нагласио је и да је ванредно стање завршено, да се сви враћамо нормалном животу и свакодневним активностима, али да се и даље мора водити рачуна о безбедности.
- Драго ми је што сте данас, када се обележава Светски дан Црвеног крста, овде са нама, а то је уједно и прилика да изразимо велику захвалност, ваша помоћ била је заиста значајна за све, хвала вам на томе и надам се да ћемо и убудуће добро сарађивати – поручио је Сантовац.
 
 
 
 
Секретар Црвеног Крста Зрењанин, Александра Танасијевић захвалила се на пријему и указала да су волонтери провели педесетак дана на терену.
- Показали смо да је Црвени крст увек ту када је тешко, а наша снага је у овим младим људима – рекла је она.
 
Казала је и да је за све њих ово ванредно стање била нова ситуација, али да су водили рачуна о својој и безбедности свих осталих са којима су се сусретали и да, на срећу, међу волонтерима није било заражених.

- Велики посао је за нама, помогли смо великом броју људи. Волонтери Црвеног крста били су „иницијална каписла“ за све друге, а радујемо се што су нам се у пружању помоћи придружили и зрењанински спортисти и други који су то желели – рекла је Танасијевић.

На данашњем пријему уручене су им мајице и заштитне маске, а захвалност волонтерима градски челници изразили су и великим аплаузом. 
 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5628/Dan_Crvenog_krsta_prijem_0.jpg