Купалиште “Пескара” спремно за сезону, припремају се нови садржаји, комфорнији и долазак до језера и паркирање

Сезона на градском купалишту “Пескара” званично почиње у понедељак, 15. јуна, а након данашње посете “Пескари”, градоначелник Чедомир Јањић изјавио је да је сигуран да ће то бити једно од најпосећенијих места у Зрењанину током предстојећег лета. 
“Спремни смо за отварање сезоне, очекују нас нови садржаји, проширујемо и паркинг простор, што је ранијих година био велики проблем, асфалтирали смо комплетну Мостарску улицу која води до купалишта, тако да смо обезбедили да и сам прилаз језерима буде много бољи. Очекујем лепо лето на Пескари, уз угоститељске и друге садржаје, такође спасилачке службе ће водити рачуна о безбедности наше деце и свих купача. За све Зрењанинце и госте нашег града улаз на купалиште ће, као и до сада, бити бесплатан”, рекао је градоначелник.

Купалиштем управља јавно предузеће “Градска стамбена агенција”, чији директор Радиша Дупљановић истиче да су се потрудили да ове године сезона крене по плану и да спремно дочекају прве купаче. 
“У току је завршна фаза радова, насут је песак, очекују нас нови садржаји, нарочито за наше најмлађе суграђане. Урадили смо дренажу, што је био вишедеценијски проблем одмах после обилних падавина. Град је за све радове издвојио 10 милиона динара, што нам је омогућило да решимо и проблем паркирања. И сада са сигурношћу могу потврдити да спремно дочекујемо овогодишњу летњу сезону”, казао је Дупљановић.

Купалиште се налази на територији Месне заједнице “Сава Ковачевић”, а председник Савета те МЗ, Илија Мандић, наглашава добру сарадњу с градоначелником и његовим тимом у реализацији више пројеката у том делу Зрењанина. 
“Захваљујем се градоначелнику што нам је пружио пуну подршку у решавању вишедеценијског проблема, а то је проходност једне од две највеће улице на територији месне заједнице, у питању је Мостарска улица, која је након 30 година потпуно реконструисана, на радост свих грађана који живе на територији наше месне заједнице али и свих оних који ће у току лета посећивати Пескару. Поред Мостарске, реконструисана је и Улица Петра Мећаве, а радило се и на проходности пута до самог купалишта. Очекујем да и у наредном периоду остварујемо добру сарадњу и на другим пројектима”, навео је Мандић. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5668/Mostarska_i_Peskara_0.jpg