Наставља се гасификација насељених места на територији града - почели радови у Орловату

Наставља се гасификација насељених места на територији Града Зрењанина и након радова у Ченти, грађевинска механизација преселила се у Орловат, још једно од девет насеља планираних за увођење гасне мреже. 

Гасификација Орловата део је капиталне инвестиције за Град Зрењанин која подразумева улагање више од 14 милиона евра у гасну инфраструктуру после 30 година, уз изградњу више од 300 километара нове гасне мреже. Тај велики инвестициони подухват реализује се на основу тројног уговора који су новембра прошле године потписали Град Зрењанин, Јавно предузеће “Србијагас” и фирма “Бобар Бешка” из Новог Сада, која је стратешки партнер. Завршетком реализације пројекта, целокупна територија Града Зрењанина, укључујући све градске улице и сва насељена места, биће покривена гасном мрежом. 

Гасификацијом су обухваћени Бело Блато, Книћанин, Тараш, Чента, Орловат, Томашевац, Перлез, Јанков Мост и Фаркаждин и сва та села су добила или ће добити гасну мрежу. Такође, инвестицијом су обухваћени и поједини рубни делови Зрењанина који немају гасну мрежу, а посебно ће бити решено снабдевање овим енергентом индустријске зоне “Југоисток”, због исказаних значајних потреба све већег броја инвеститора у тој зони.  

Подсећамо, приликом потписивања уговора у Новом Саду, градоначелник Чедомир Јањић истакао је изузетан значај те инвестиције за Град Зрењанин.
“Практично, цела територија Града биће гасификована, а колико то значи не мора се додатно појашњавати, поред тога нове инвестиције “Србијагаса” биће и у нашој индустријској зони, значи опремање зоне неће пасти на терет Града Зрењанина, већ ће то јавно предузеће свој део посла одрадити о свом трошку и мислим да је то такође велики бенефит. Наша гасна мрежа није новијег датума и потребне су знатне инвестиције за одржавање и у самом граду, а мислим да ће то “Србијагас” најбоље одрадити”, навео је тада градоначелник.   


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5659/Gasifikacija_Orlovat_0.jpg