Нови спортски терени за децу: Зрењанин један од градова са најразвијенијом спортском инфраструктуром

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић обишли су данас реконструисане спортске терене у Основној школи „Светозар Марковић Тоза“ у Елемиру и Основној школи „Петар Петровић Његош“ у Зрењанину. Ова два терена, као и још три на подручју Града Зрењанина, уређена су у оквиру НИС-овог пројекта “Заједници заједно”, а у реконструкцију је уложено укупно 14 милиона динара. На свим теренима постављена је тартан подлога, а намењени су деци предшколског и школског узраста. 

Покрајински секретар Владимир Батез је овом приликом истакао да Град Зрењанин води рачуна о спортској инфраструктури на целој својој територији, јер је она предуслов за развој спорта. 
-Зрењанин је за Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Покрајинску владу један од најзначајнијих градова када је спорт у питању. Ово је средина са једним од највећих бројева активних спортских друштава и један од градова са најразвијенијом спортском инфраструктуром. Покрајина је у претходном периоду имала значајна улагања у овом граду, а захваљујући томе Зрењанин може да организује највеће спортске манифестације. И у томе има пуну подршку Покрајине – казао је Батез.  

Он је нагласио да секретаријат на чијем је челу у свим сегментима има изузетну сарадњу са зрењанинском локалном самоуправом. Како је навео, доказ тога је и што ће Покрајина пружити подршку Граду Зрењанину за кандидатуру за Европску престоницу спорта у 2021. години. 
- Још једном бих се најискреније захвалио градоначелнику Чедомиру Јањићу и свим његовим сарадницима на досадашњој сарадњи, коју ћемо наставити и у наредном периоду – поручио је Батез. 

Градоначелник Јањић је подсетио да је више пута истицао да се локална власт труди да град Зрењанин буде добро опремљен и уређен, али и 22 села која се налазе на његовој територији. 
-Претходних година уложили смо значајна средства у развој спортске инфраструктуре у граду и селима. Желимо да што више младих време проводи на спортским теренима, како бисмо развијали спорт у нашој средини – истакао је Јањић.  

Председник Савета Месне заједнице Елемир Милан Поучки захвалио се Граду и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину на улагањима у овом селу. 
-Изградили смо одличан терен који ће моћи да користи више од четрдесеторо деце из Елемира која се баве кошарком. Ради се и на другим инфраструктурним пословима, а оно што је значајно за мештане Елемира јесте да ће наредних месеци бити настављена изградња канализационе мреже – најавио је Поучки. 

Директорка ОШ „Петар Петровић Његош“ Марија Миоковић је подсетила да је ово највећа школа у средњем Банату и да има 1200 ученика. 
-Пројекат реконструкције целокупног кошаркашког терена, који је вредан 2,5 милиона динара, за нас веома значи. Постављена је нова подлога и замењене су кошаркашке табле – прецизирала је она.  

У делегацији која је данас обишла реконструисане терене били су и заменик градоначелника Саша Сантовац, помоћници Симо Салапура, Душко Радишић и Драган Ћапин, као и члан Градског већа задужен за месне заједнице Перо Пилиповић. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5678/BatezElemirNjegos_0.jpg