Покрајински секретар Вук Радојевић у Зрењанину: значајна улагања у изградњу атарских путева на територији града

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вук Радојевић и градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић обишли су данас завршени атарски пут Орловат – Ботош. Како је саопштено том приликом, на овој деоници завршени су радови на око четири километра и практично су сада спојена ова два места.


Градоначелник Јањић се захвалио покрајинском секретару и Покрајинској влади на досадашњој веома успешној сарадњи.
- Без њихове подршке не бисмо могли да уредимо оволико атарских путева и на овакав начин. И пре смо их уређивали, равнали их сваког пролећа, како бисмо омогућили нашим пољопривредницима да што лакше и брже стигну до својих њива, али ово је нешто сасвим другачије. Овако ћемо радити у наредном периоду. Бетонска стабилизација и ризла су добра подлога за евентуално касније асфалтирање – рекао је Јањић, уз напомену да ће на прави начин бити спајана села на подручју Града Зрењанина, која никада до сада нису била повезивана озбиљним атарским путевима.


Вук Радојевић је казао да је Покрајинска влада препознала значај уређења атарских путева и кроз пројекте омогућила да они имају пуну функцију и дужи век трајања. Додао је да су за те намене издвојена значајна средства у четворогодишњем мандату ове Покрајинске владе. 
- Са Градом Зрењанином смо за ове четири године реализовали заједничке уговоре у вредности од око 250 милиона динара, а од тога је око 130 милиона уложено у уређење атарских путева и отресишта. Уговор који смо потписали за ову годину вредан је 32 милиона динара и односи се на катастарску општину Зрењанин 3, где ће такође бити уређени атарски путеви. Верујем да је ово прави модел окупљања око пројеката, где заједничким средствима радимо нешто што је у интересу и пољопривредника, али и грађана који ће имати лакшу саобраћајну комуникацију – оценио је Радојевић. 

Радојевић је данас, у друштву заменика градоначелника Саше Сантовца, посетио и газдинство Ервина Бакоша у Лукином Селу, које већ неколико година уназад користи субвенције Покрајине за унапређење пољопривредне производње. Радојевић је том приликом оценио да је породица Бакош прави пример како једно породично газдинство на мало простора, а уз подршку Покрајинског секретаријата за пољопривреду, може да интензивира своју производњу. 

Пољопривредни произвођач Ервин Бакош је поручио да његовом газдинству свака субвенција много значи, јер су улагања у производњу огромна. Ово газдинство се већ четири деценије бави пластеничком производњом и у њу су укључени сви чланови породице, чак и деца када не иду у школу. По потреби ангажују и сезонске раднике. 
-Претходних година смо имали веома добру сарадњу са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду и Градом Зрењанином, и надам се да ће тако бити и убудуће – поручио је Бакош, уз напомену да су произвођачима временски услови тренутно највећи непријатељ.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5654/VukRadojevic_Orlovat_0.jpg