Заменик градоначелника Сантовац потписао уговоре за пројекте унапређивања вишејезичности у АП Војводини

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац присуствовао је данас, у згради Покрајинске владе, свечаности на којој је потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљ Њилаш уручио уговоре вредне 11 милиона динара органима и организацијама са територије АП Војводине у чијем раду су у службеној употреби језици и писма националних мањина.

- Вишејезичност је међу највећим богатствима Војводине и нешто по чему смо као регија препознатљиви у Европи, па и у свету, и много је важно да је сви заједно негујемо, чувамо и унапредимо. Ови пројекти обухватају оспособљавање - рекао је Њилаш. 
Указао је и да је у буџету АП Војводине издвојено 100 милиона динара за унапређивање службене употребе језика и писама на територији Покрајине. 


Заменик Сантовац казао је да је Град Зрењанин на овом конкурсу учествовао са три пројекта - са 200.000 динара подржан је пројекат Месне заједнице “Мужља” - “Развој система електронске управе за рад у условима вишејезичности”, а исто толико средстава одобрено је за трошкове израде и постављања вишејезичних табли, док је трећи пројекат, основне школе “Серво Михаљ”, подржан са 220.000 динара и та средства биће утрошена за развој система електронске управе. 
- Захваљујемо покрајинском Секретаријату за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице на доброј досадашњој сарадњи са Градом Зрењанином и надамо се да ће они и у будућем периоду препознавати наше потребе у овој области - рекао је Саша Сантовац и подсетио да су у Зрењанину у службеној употреби четири језика и да се чини све како би се максимално испоштовале све законске одредбе које се тичу националних мањина.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5658/Santovac_APV_potpisivanje_0.jpg