Зрењанин кандидат за Европски град спорта 2021 - званична подршка кандидатури Покрајинског секретаријата за спорт и омладину

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић потписали су данас у Градској кући подршку кандидатури Зрењанина за Европски град спорта 2021, а потписивању је присуствовао и помоћник градоначелника Зрењанина Симо Салапура који је истакао да је Зрењанин први град у Србији који се кандидовао за то престижно признање. 

“У току су интезивне припреме нашег града за дигиталну евалуацију наше кандидатуре која ће се одржати путем интернета, имајући у виду чињеницу да је актуелна ситуација са коронавирусом одложила долазак комисије у наш град. Зрењанин је одувек био лидер у развоју спорта, али и олимпизма у овом региону. Док чекамо двадесет трећу олимпијску медаљу зрењанинских спортиста, подсећамо се и великих инфраструктурих улагања у спорт у последњих неколико година: реновирање хале “Медисон”, изградња нове атлетске стазе, изградња неколико фискултурних сала у насељеним местима, поставка рефлектора на стадиону, изградња фудбалског стадиона у Меленцима, изградња неколико кошаркашкх терена са тартан подлогом, као и терена за тенис, али гледамо у будућност где нас очекује још улагања у спортску инфраструктуру и целокупни спорт”, рекао је поводом кандидатуре Зрењанина Симо Салапура. 

Покрајински секретар Владимир Батез такође је изразио задовољство што је Зрењанин први град у Србији који је постао члан Европске асоцијације престоница и градова спорта (ACES), а посебно што је аплицирао да буде град спорта Европе 2021. године.
"Град Зрењанин сигурно је један од најспортскијих наших градова, с изванредном спортском инфраструктуром, локалном самоуправом која има изузетно разумевање за спорт и која је у претходном периоду изузетно много уложила у развој спорта, у финансијску подршку спортским клубовима и удружењима, град који је дао олимпијске, светске и европске шампионе, много медаља деценијама уназад, са близу 200 спортских организација, са улагањем у капиталну инфраструктуру, тако да је ово једна подршка Покрајинског секретаријата за спорт и омладину самој кандидатури и свему што је потребно за промоцију града Зрењанина у вези са кандидатуром за Европски град спорта 2021. године", казао је Батез. 

Још је додао да је свима у интересу да, после Новог Сада, који је прошле године био омладинска престоница Европе, а наредне Европска престоница културе, још један град у Покрајини и Републици Србији, Зрењанин, с изузетном спортском традицијом, инфраструктуром и спортском визијом, буде и Европски град спорта 2021. године. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5679/BatezPotpisivanje_0.jpg