Зрењанинска “МЕРА“ један од седам инвеститора који тренутно граде погоне у зони “Југоисток” - промовисање потенцијала града доноси резултате

- Градска управа се претходних година трудила да промовише Зрењанин као добро место за инвестирање и то дефинитивно даје резултате, оценио је зрењанински градоначелник Чедомир Јањић, приликом данашње посете градилишту компаније "МЕРА", у индустријској зони "Југоисток". 

Након куповине земљишта у тој зони, зрењанинска компанија "МЕРА", која се бави пројектовањем, набавком, монтажом и одржавањем електроенергетске и друге опреме, прошле године је започела градњу производне хале и управне зграде, на површини од 6.850 квадратних метара. Вредност инвестиције је око 500.000 евра, а то је само једна од неколико компанија које тренутно граде производне погоне у овдашњој индустријској зони. 

Осим "МЕРЕ", погоне граде и кинески "Линглонг Тајр", немачки "ГПК", новосадски "Пионир-гас", као и још три инвеститора из Зрењанина - "МВ Инвест", "Тренч" и "Агроунија".
- Трудили смо се свих ових година да стране компаније препознају Србију и Зрењанин као место за њихов развој. А посебно ми је задовољство када имам прилику да посетим домаћу, зрењанинску фирму, која се успешно развија тридесет година и која сада шири своје капацитете – истакао је градоначелник Јањић.

Он је додао да локална самоуправа чини све како би инвеститорима омогућила да што пре добију дозволе за градњу погона, јер то значи више нових радних места и бољи стандард грађана.

Власник и директор компаније "МЕРА" Ђорђе Влатковић подсетио је да је ова фирма основана 1990. године и да је у то време имала само једног запосленог. У међувремену, број радника је порастао на близу осамдесет. Ово предузеће данас је препознатљив партнер инвеститорима у домену нафтне, петрохемијске, фармацеутске и прехрамбене индустрије у Србији и региону, као и највећих светских произвођача мерно-регулационе, електроенергетске и машинско – технолошке опреме и система аутоматског управљања.
- Даља кретања на тржишту зависиће од релација које успоставимо са великим светским системима. Планирамо да до краја године завршимо инвестицију у индустријској зони, која ће нам олакшати и унапредити пословање – казао је Влатковић.

Он је додао да су се челници компаније све ове године трудили да афирмишу фирму, како би била интересантна за средину у којој послује, али и окружење.
- Сваки пут када нам је била потребна помоћ или подршка, ми смо на њу наилазили код локалне самоуправе, у складу са могућностима које она има. Захвалио бих се градоначелнику на томе – рекао је Влатковић.  

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5687/MERA_062020_0.jpg