Финални турнири Купа Србије у рукомету у обе конкуренције, у зрењанинској “Кристалној дворани” 26. и 27. септембра

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура примио је данас представнике Рукометног савеза Србије, на челу с председником РСС Божидаром Ђурковићем, Рукометног клуба "Пролетер" и Спортског савеза града Зрењанина, поводом предстојећих финалних турнира Купа Србије за сезону 2019/2020 у обе конкуренције, у "Кристалној дворани" 26. и 27. септембра. 

Како се наводи на сајту Рукометног савеза Србије, после шестомесечне паузе услед пандемије корона вируса, рукомет у Србији се враћа на терене. Сезона 2020/2021 започела је бараж утакмицама за попуну лигашких такмичења, а прва борба за трофеје предстоји за викенд у Зрењанину.

У складу са свим правилима и мерама прописаним од стране Кризног штаба, а у жељи да спорт победи и буде сигнал неких лепших времена, зрењанинска „Кристална дворана“ биће место окршаја по четири најбоље мушке и женске екипе у најмасовнијем такмичењу.

Тако ће се у конкуренцији мушкараца у полуфиналу састати екипе панчевачког Динама и београдског Партизана, док ће у другом полуфиналу снаге одмерити шабачка Металопластика и бранилац трофеја новосадска Војводина.

У женској конкуренцији на финалном турниру учествоваће Јагодина, Бекамент ББ (бранилац трофеја), Наиса и Бор РТБ. У репризи прошлогодишњег финала састаће се Јагодина и Бекамент, док ће у другом полуфиналу играти Наиса и Бор РТБ.

Радио Телевизија Србије, у сарадњи са Рукометним савезом Србије, обезбедила је директан пренос финалних утакмица, у недељу, 27. септембра.

Након што је у претходном периоду био у више наврата одличан домаћин рукометној репрезентацији наше земље, па и организатор групе Светског шампионата за жене, Зрењанин је још једном у прилици да угости најбоље домаће рукометне екипе и буде успешан домаћин значајног такмичења. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5765/Simo_prijem_RSS_0.jpg