Јагодина и Војводина освојили Куп Србије у рукомету, Зрењанин добар домаћин и организатор

Рукометашице “Јагодине” и рукометаши “Војводине” из Новог Сада освајачи су Купа Србије у рукомету за сезону 2019/2020, након финалног турнира одржаног претходног викенда у “Кристалној дворани” у Зрењанину. У финалним мечевима, рукометашице из Јагодине савладале су “Наис” из Ниша резултатом 32:24, док су до трофеја Куп “Проф. др Бранислав Покрајац” Новосађани стигли након убедљиве игре против “Динама” из Панчева - 32:20. 

Као и у ранијим приликама, када је у нашем граду гостовала национална рукометна селекција, одличан домаћин и организатор дводневног турнира био је Град Зрењанин, уз техничку подршку Јавне установе “Спортски објекти” и Рукометног клуба “Пролетер” и права је штета што је, због познате ситуације, изостало на мечевима присуство публике. Уз пуно поштовање епидемиолошких мера, утакмици су могла да присуствују само службена лица, а Радио-телевизија Србије директно је преносила обе финалне утакмице. Радује, ипак, чињеница да се рукомет у Србији вратио на терене после шестомесечне паузе и да је у Зрењанину виђена прва борба за трофеје у овој сезони. 

Завршници турнира присуствовао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је финални меч пратио у друштву председника Управног одбора Рукометног савеза Србије Божидара Ђурковића, а потом и уручио признања и пехаре најуспешнијим појединцима - голману Светиславу  Веркићу и играчу Немањи Прибаку (обојици из “Војводине”), и победнику, као и медаље рукометашима обе екипе. Најавио је још један рукометни спектакл у Зрењанину, који је планиран за 4. новембар, уколико се додатно не промени епидемиолошка ситуација - квалификациони меч Србија - Грчка, за учешће на Европском првенству 2022. године. Утакмица би се играла у оквиру квалификационе групе 1, у којој се за пласман на континентални шампионат боре још Француска и Белгија. Прва два места воде директно на ЕП, док ће из осам група пласман обезбедити и четири најбоље трећепласиране екипе. 

Пред почетак финалних утакмица, одата је пошта легендарном југословенском рукометашу Златку Портнеру, преминулом пре неколико дана у 59. години. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5767/Kup_Srbije_rukomet_0.jpg