Одлуке Градског штаба за ванредне ситуације: окупљање до 500 особа на културно-уметничким догађајима, баште угоститељских објеката могу радити до 01 час

Градски штаб за ванредне ситуације заседао је данас у Мултимедијалној сали Градске куће, а председавао је заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац. У присуству представника градских служби, здравствених и социјалних установа, донете су одлуке у складу с одлукама Кризног штаба Републике Србије о ублажавању мера заштите у циљу спречавања ширења заразне болести изазване коронавирусом. 
 
 
 
Дозвољено је одржавање јавних културно-уметничких догађаја у затвореном и отвореном простору уз присуство публике, и то највише 500 посетилаца, уз примену одговарајућих мера заштите. 
 
Радно време угоститељских објеката који имају отворен простор (башту) ограничава се до 01 час сваког дана, с тим да у 21 час престају с радом у затвореном простору, што је и радно време за објекте који послују само у затвореном простору. Исто важи и за ноћне клубове, који неће радити у термину од 21-06 часова. 
 
 
 
За спровођење наредбе о одржавању културно-уметничких догађаја задужују се установе које се баве културном делатношћу на територији Града Зрењанина, док ће надзор над спровођењем наредбе о раду угоститељских објеката вршити Одељење комуналне милиције и Одељење инспекција Градске управе Зрењанин, у оквиру својих надлежности. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5752/Gradski_stab_VS_04092020_0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5752/Grad_0.jpg