Градоначелник Салапура: почела примена нових мера за спречавање и сузбијање заразне болести KОВИД-19 на територији Града Зрењанина

Одлуком Владе Републике Србије, а на основу Закона о заштити становништва од заразних болести и Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести KОВИД-19, јуче су ступиле на снагу нове мере, које се тичу ограничења радног времена угоститељских објеката, продавница, трговинских центара и других малопродајних трговинских објеката, позоришта и биоскопа, приређивача посебних и класичних игара на срећу, изузев радног времена апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и угоститељских и других објеката који врше доставу хране. 
 
Поводом почетка примене ових мера и контроле примене на територији Града Зрењанина, огласио се градоначелник Зрењанина Симо Салапура.  
- Мере Владе србије које су ступиле на снагу јуче, у Зрењанину ће контролисати око 20 комуналних милицајаца и инспектора, уз асистенцију припадника Полицијске управе по потреби. Према последњим извештајима, контроле у угоститељским и малопродајним трговинским објектима, извршене синоћ и у току ноћи, нису забележиле ни један прекршај, односно прекорачење донетих мера, пре свега рада након 21 час. Током викенда контроле ће се додатно појачати, а комунални милицајци и комунални инспектори имају нова овлашћења и од сада могу и да прописују казне. Очекујем да ће ове мере донети резултате и да ће се епидемиолошка ситуација у Зрењанину побољшавати - рекао је градоначелник Зрењанина. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5808/1_sednica_GV_2020_0.jpg