Још један апел градоначелника - поштујте мере против ширења коронавируса како бисмо сачували животе и здравље људи

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура учествовао је данас у раду седнице Савета Средњобанатског управног округа коју је сазвала начелница округа Снежана Вучуревић, а на којој је, између осталих, једна од тачака била актуелна епидемиолошка ситуација у нашем округу. 

 

 

Због погоршане епидемиолошке ситуације у граду, градоначелник Салапура поново је упутио апел грађанима за поштовање свих мера против ширења коронавируса како би се зауставило ширење вируса и сачували животи и здравље људи, али и здравствени систем у нашем граду. 

Говорећи о тренутној ситуацији директор Завода за јавно здравље Зрењанин Здравко Ждрале рекао је да је ситуација веома тешка и озбиљна, као и да је забележен стални тренд раста броја оболелих. 

 

 

Како је рекао, према последњим подацима добијеним из Института за јавно здравље Војводине, у граду Зрењанину до сада је оболело 1.110 људи, број активних је 774, у Новој Црњи оболело је укупно 63 лица, а активних случаја је 41, у општини Житиште укупан број оболелих је 85, активно је 52 случаја, у општини Нови Бечеј регистровано је 76 оболелих, активних је 50, док је у општини Сечањ 38 укупно оболелих, а активних 22.   
- Бројке су неумољиве и врло озбиљне, са очекиваном тенденцијом раста - рекао је Ждрале и навео да постоји стална координација између здравствених установа.
Указао је и на чињеницу да је коронавирус ушао у здравствени систем, међу здравствене раднике, што је велики проблем. 
О ситуацији у здравственим установама говорили су и директорка Специјалне болнице за плућне болести Светлана Јовановић и директор Опште болнице “др Ђорђе Јоановић” Игор Китареску.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5811/StabOkrug20112020_020_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/5811/StabOkrug20112020_020.jpg