У току радови на партерном уређењу око стамбеног објекта у Панчевачкој и делу будуће нове улице у том делу града

Радници и механизација зрењанинског предузећа “Саша-инжињеринг” тренутно изводе радове на партерном уређењу око стамбеног објекта у Панчевачкој улици, са 40 станова за потребе збрињавања избеглих и расељених лица, а који се гради у оквиру Регионалног стамбеног програма у Републици Србији.
 
 
 
Грађевински радови на самом објекту су, практично, завршени, а партерно уређење овде има шири значај, јер представља почетак урбанизовања неуређеног дела града, између железничке пруге и градских базена. Осим прилазних саобраћајница самом објекту и паркинг-простора, асфалтиран је и део будуће улице, која ће спајати Панчевачку и Улицу др Лазе Костића и постављена је сва неопходна комунална инфраструктура.  
 
 
 
Финансијска средства за изградњу станова у Панчевачкој улици, у вредности од преко 900.000 евра, обезбеђена су кроз донаторска средства Фонда Регионалног стамбеног програма, преко Банке за развој Савета Европе и кроз учешће Града Зрењанина, који је и обезбедио градско грађевинско земљиште и потребну инфраструктуру. По завршетку овог пројекта, приступиће се и градњи стамбеног објекта сличне намене у Клеку, у ком је планирано да буде 25 станова.    

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5812/Zgrada_Pancevacka_nov2020_0.jpg