Епископ банатски Никанор у посети градоначелнику Зрењанина, разговор о актуелној ситуацији и плановима за наредни период

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура са сарадницима, председником Скупштине града Чедомиром Јањићем и замеником председника Скупштине Оливером Митровићем, угостио је Његово Преосвештенство Епископа банатског Никанора, који данас борави у нашем граду. 
 
Епископ Никанор изразио је жељу да упозна новог градоначелника Зрењанина и с њим разговара о актуелном тренутку, и ситуацији као и о плановима за наступајући период. Упутио је честитке верницима и грађанима Зрењанина, поводом наступајућих новогодишњих и божићних празника. 
 
 
 
Градоначелник је подсетио да су, у претходном периоду, Град Зрењанин и Епархија банатска, на челу с Епископом Никанором, заједнички много тога учинили на изградњи нових и обнови постојећих православних храмова, као и на ширењу и јачању духа православља на територији нашег града. 
 
Управо у знак захвалности за хуманитарни рад, лично ангажовање на обнови националне саборности, духовности и помоћ при обнови и изградњи нових храмова на територији града Зрењанина Епископу Никанору је 2019. године уручено значајно признање, Награда града Зрењанина.  
 
 
 
У светлу данашњег сусрета, објављено је и Решење о расподели средстава за финансирање  програма и пројеката цркава и верских заједница за 2020. годину, на основу ког је Град Зрењанин свим конфесијама наменио укупно седам милиона динара. Реализоваће се 20 различитих пројеката који се тичу изградње, доградње, санације или реконструкције више храмова, парохијских домова или помоћних објеката на територији Града Зрењанина. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5843/Vladika_Nikanor_2020_0.jpg