Градоначелник обишао радове у Улици Радноти Миклоша: захвалност суграђанима на стрпљењу и разумевању

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и директор ЈКП „Водовод и канализација“ Предраг Бодирога обишли су данас радове на санацији хаварије на канализационој мрежи у Улици Радноти Миклоша. Хаварију је изазвало урушавање путне површине, због чега је саобраћај, из техничких и безбедносних разлога, у једном делу поменуте улице био у прекиду од 4. септембра. Комплексни радови су, иначе, започети прошле недеље и очекивања су да ће бити завршени у наредних десетак дана. 
- У питању су захтевни радови, због којих радници раде на дубини од близу шест метара, и било је потребно одређено време за њихову припрему. Захвалио бих се суграђанима на стрпљењу и разумевању и извинио бих се свима онима који су евентуално имали непријатности због припрема за извођење радова – поручио је градоначелник Салапура. 
 
 
 
Он је подсетио да град Зрењанин има озбиљну канализациону мрежу, која је грађена по етапама, и чија је укупна дужина 300 километара. Ова мрежа има око 25.000 прикључака и 4.500 сливника. 
- Просто је немогуће да стално све функционише у најбољем реду, поготово ако узмемо у обзир и чињеницу да се на годишњем нивоу евакуише око шест милиона кубика отпадних вода и кишнице – истакао је Салапура.
 
Градоначелник је подсетио да су ових дана у току, или су завршени, и радови на водоводној мрежи код подвожњака у насељу Берберско, затим код надвожњака на Багљашу и у Малој Америци. 
- Лично ћу инсистирати да се ти радови што пре заврше, као и да у наредном периоду имамо још функционалније екипе када су у питању овакви послови. Желимо да унапредимо целокупан систем у граду – поручио је Симо Салапура.  
 
 
 
Директор ЈКП „Водовод и канализација“ Предраг Бодирога је подсетио да је до обустављања саобраћаја у Улици Радноти Миклоша дошло због урушавања путне инфраструктуре. Он је додао да се на почетак радова чекало дуже, јер су морали да буду спроведени одређени поступци, као што је израда елабората, и испоштовани сви законски прописи.
- Све то је захтевало одређено време. Најважније је да су радови почели и очекујем да ће у наредних десетак дана бити и окончани. Паралелно са радовима на санацији хаварије, ЈКП „Водовод и канализација“ ће спровести и радове на потпуној репарацији црпне станице која се налази у поменутој улици, а којој припада и канализациона мрежа на којој се санира хаварија. Ова црпна станица је изграђена 1984. године и одавно је захтевала озбиљнију реконструкцију, као и део мреже у Улици Радноти Миклоша. Она је од великог значаја јер се преко ње прикупља фекална и кишна канализација са територије више од половине града. Мислим да ћемо сада за један дужи период решити овај проблем – нагласио је Бодирога и додао да је вредност радова 11,8 милиона динара.
 
Након завршетка свих наведених радова Улица Радноти Миклоша биће поново отворена за саобраћај.
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5820/Radnoti_Miklosa_radovi_0.jpg