Градоначелник посетио Основну и средњу школу “9. мај” - 210 новогодишњих поклона ученицима

Настављајући новогодишњу акцију доделе пакетића и поклона, градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио је данас Основну и средњу школу “9. мај” и директорки Снежани Вукић уручио 210 пакетића, за све ученике школе. 
 
Због познате епидемиолошке ситуације, изостало је овога пута присуство деце, али ће поклони свакако стићи до њих пре новогодишњих празника. Директорка Вукић захвалила се Граду Зрењанину и градоначелнику Салапури на поклонима и истакла да ће деци донети радост и улепшати им дане у којима нису у могућности да долазе у своју школу. 
 
 
 
 
За новогодишње пакетиће деци из ове школе, као и деци корисника градских установа социјалне заштите, град је издвојио 600 хиљада динара, одлуком градоначелника да се у ту сврху преусмери део средстава намењен организацији новогодишњег програма. 
 
Основна и средња школа “9. мај” основана је 1966. године и смештена је у згради која је сазидана још давне 1903. године и представља споменик културе, под заштитом Завода за заштиту споменика. У склопу школе налазе се и две помоћне зграде, уређен спортски терен, а у изградњи је и нови објекат у дворишту. Школа се бави предшколским, основно и средњошколским образовањем ментално недовољно развијене деце, а управља и Дневним центром “Наша прича”, у зрењанинском насељу “Зелено поље”, у ком бораве деца која су завршила школско образовање. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5842/Paketici_9maj_0.jpg