Градоначелник Салапура: 2,1 милиона динара предвиђених за новогодишњу прославу преусмерава се за лечење деце и новогодишње пакетиће угроженим категоријама суграђана

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура изнео је данас податке о висини и намени финансијских средстава предвиђених за новогодишњу прославу, а која ће бити преусмерена у хуманитарне сврхе, како је раније и најавио.
 
“Познат је износ новца који је издвојен за новогодишњу акцију града Зрењанина. Издвајањем дела новца намењеног новогодишњој прослави, као и додатном уштедом, дошли смо до износа од 2,1 милионa динара. Он ће бити утрошен тако што ће се обезбедити новогодишњи пакетићи за децу корисника Центра за социјални рад, Народне кухиње, Центра за пружање услуга социјалне заштите МОСТ, као и децу из Основне и средње школе “9. мај”, у износу од 600 хиљада динара, док ће 1,5 милиона динара бити утрошено за лечење деце и та ће средства бити оперативна до краја године. Градско веће ће усвојити одговарајући правилник и расписати Јавни позив, на који ће моћи да се јављају наши суграђани којима је потребна оваква помоћ за лечење њихове деце и којима ћемо на овакав начин покушати да помогнемо”, рекао је градоначелник Зрењанина.   
 
Додао је и да одлуку о овој хуманитарној акцији не сматра одлуком градоначелника или Градског већа, већ да је она потекла од самих грађана.
“Година на измаку протекла је у знаку хуманости и солидарности и ово је можда почетак неког новог начина размишљања. Овим путем морам да се захвалим суграђанима, на њиховим коментарима и ставовима у вези са одлуком о новогодишњој хуманитарној акцији, јер су показали да им је хуманост важна. Јесте ово новац Града Зрењанина, градске касе, али то је новац свих грађана Зрењанина и ја ову одлуку и акцију сматрам великом акцијом свих суграђана”, навео је Салапура.     
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5834/Sportski_savez_Srbije_00.jpg