Граду Зрењанину одобрена покрајинска средства у износу 3,4 милиона динара, за суфинансирање два пројекта из области безбедности саобраћаја

Јелена Травар Миљевић, помоћник градоначелника Зрењанина, јуче је у Новом саду потписала уговоре о додели финансијских средстава у укупном износу од 3,4 милиона динара, за суфинансирање два пројекта из области безбедности саобраћаја. 
 
Зрењанин је на јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, добио 400.000 динара за пројекат успоравања саобраћаја на раскрсницама улица Елемирски друм и Војвођанске, Железничке и Елемирског реда, и Патријарха Павла и Веселина Маслеше, све три на територији МЗ “Жарко Зрењанин”, као и три милиона динара за постављање светлосне саобраћајне сигнализације на раскрсници улица Иве Лоле Рибара и Жарка Зрењанина у насељеном месту Лазарево. Укупна вредност пројекта у Лазареву је око 4,7 милиона динара, а остатак ће обезбедити Град Зрењанин. Пројекат успоравања саобраћаја на три поменуте раскрснице у укупној је вредности од 1.074.387 динара и у овом случају недостајућа средства обезбедиће се из буџета града. 
 
Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Огњен Бјелић, доделио је јуче уговоре у укупном износу од 46,1 милиона динара за суфинансирање 41 пројекта из области безбедности саобраћаја у 26 градова и општина на територији АП Војводине. За бесповратна средства, на конкурсу који је расписан 27. новембра ове године, јединице локалне самоуправе су могле да кандидују пројекте намењене успоравању саобраћаја у зонама школа, затим за постављање брзинских дисплеја у зонама школа, успоравање саобраћаја при уласку у насељено место и постављање семафора. 
 
Приоритет Покрајинског секретаријата је повећање безбедности учесника у саобраћају, а нарочито деце, те ће у наредном периоду настојати да се уреде све зоне школа на територији Војводине. По овом конкурсу су додељена средства за уређење 39 зона школа саобраћајном сигнализацијом и техничким средствима и уређење још 26 зона школа постављањем брзиномера. Значајна средства од приближно двадесет милиона динара су додељена за постављање седам семафора. Такође, део новца додељен је и за пројекте који се односе на успоравање саобраћаја при уласку у насељена места и у зонама успореног саобраћаја.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5839/Grad_0.jpg