Награда града Зрењанина за 2020. годину здравственим установама на територији града и волонтерима Црвеног крста

Комисија за доделу награда и признања донела је одлуку да Награда града Зрењанина за 2020. годину припадне здравственим установама са територије града које су поднеле највећи терет у борби против епидемије изазване вирусом КОВИД-19, као и волонтерима организације Црвеног крста, за помоћ угроженим категоријама становништва током епидемије. 
 
Награду града добили су Општа болница “Ђорђе Јоановић” Зрењанин, Специјална болница за плућне болести “Др Васа Савић” Зрењанин, Специјална болница за рехабилитацију “Русанда” Меленци, Завод за јавно здравље Зрењанин, Дом здравља Зрењанин, као и волонтери организације Црвеног крста Зрењанин.
 
Превладало је мишљење да у протеклој, крајње специфичној години, коју је у свему обележила епидемија, Град Зрењанин на овакав начин треба да ода признање установама и запосленим у њима који су били изложени највећем притиску, који још увек траје и захтева велике професионалне и људске напоре у заштити становништва нашег региона од заразе.     
 
Награде ће представницима здравствених установа и волонтерима Црвеног крста бити уручене на традиционалној новогодишњој свечаности у Градској кући, која ће ове године бити одржана сутра, 30. децембра 2020. године, у скромнијем обиму и уз поштовање свих прописаних мера заштите. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5846/Grad_0.jpg