On-line састанак поводом 5. децембра, Међународног дана волонтера

Црвени крст Зрењанин је поводом обележавања 5. децембра – Међународног дана волонтера организовао онлајн састанак чланова Омладинске теренске јединице Црвеног крста Зрењанин. Видео честитком волонтерима се обратио градоначелник града Зрењанина Симо Салапура који је изразио посебну захвалност за све што су волонтери Црвеног крста учинили у току ванредне ситуације пружајући помоћ угроженом становништву.
 
 
 
О раду младих волонтера у Организацији и плановима за наредни период говорила је секретарка Црвеног крста Зрењанин, Александра Танасијевић, захваливши се волонтерима на пожртвованом ангажовању истакавши да су понос Организације и да је представљају на најбољи могући начин. Приказан је видео материјал о ангажовању младих волонтера Црвеног крста Зрењанин приликом помоћи становништву угроженом епидемијом вируса ковид 19. Администратор састанка је био стручни сарадник за подмладак и омладину Борис Војинов. Председница Омладинске теренске јединице ЦК Зрењанин, Маријана Николић се посебно захвалила на изузетној сарадњи свим члановима.
 
 
 
Међународни дан волонтера обележава се у свету као подсећање на дан када је 1970. године створен програм Уједињених нација за волонтере, с циљем да подстакне што већи број људи да понуде своје волонтерске услуге. Људи добре воље, како их називају, за свој рад не очекују материјалну надокнаду, сем моралних и друштвених сатисфакција, а помагање и посвећивање времена другима сматрају изразом људске хуманости, солидарности и узајамности, као и осећањем одговорности за своју заједницу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5822/Dan_volontera_2020_0.jpg