Расписан Јавни позив за финансијску подршку за лечење деце са пребивалиштем на територији Града Зрењанина

Како је на последњој седници Скупштине града и најавио градоначелник Зрењанина Симо Салапура, Град Зрењанин расписао је данас Јавни позив за финансијску подршку за лечење деце са пребивалиштем на територији Града Зрењанина. 
 
На основу тог јавног позива, родитељи или старатељи малолетне деце моћи ће да конкуришу за лечење, набавку лекова, ортопедских помагала, оперативних захвата, дијагностичких поступака и других медицинских процедура како на територији Републике Србије, тако и у иностранству, као и за обезбеђивање лечења у одговарајућој здравственој установи у Републици Србији уз ангажовање иностраног здравственог стручњака. 
  
Текст Јавног позива објављен је на сајту Града Зрењанина, на страници “Огласи и конкурси” и у њему су наведени критеријуми и рокови за остваривање овог права, као и документација коју је потребно приложити. 
  
Поступак спровођења Јавног позива за остваривање права на финансијску подршку за лечење малолетне деце са пребивалиштем на територији града Зрењанина обављаће комисија коју именује градоначелник посебним решењем. Комисија ће утврђивати испуњеност услова на финансијску подршку за лечење малолетне деце, доносити оцену и мишљење и давати предлог о висини финансијске подршке по поднетом захтеву за лечење деце.
 
Висина финансијске подршке се, на предлог комисије, утврђује решењем градоначелника у сваком конкретном случају и максимално може износити 150.000,00 динара по поднетом захтеву, и исплаћује се у једнократном износу.  
  
Рок за подношење захтева са потребном документацијом је до утрошка средстава обезбеђених за ову намену, а која износе 1,5 милиона динара. Средства су обезбеђена из буџета Града Зрењанина за ову годину, након одлуке градоначелника да буду преусмерена у ту сврху, уместо организовања новогодишњег програма.    

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5840/Grad_0.jpg