Решава се и проблем загушења саобраћаја на раскрсници улица Обилићеве и Обале Соње Маринковић - покрајинска средства за израду техничке документације

Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац потписао је данас у згради Покрајинске владе у Новом Саду уговор о додели бесповратних средстава за суфинансирање развоја саобраћаја и путне инфраструктуре - за пројекат регулисања саобраћаја са становишта повећања безбедности саобраћаја на раскрсници улица Обилићеве и Обале Соње Маринковић у Зрењанину. Средства ће бити утрошена за израду идејног решења, пројекта за добијање грађевинске дозволе, као и пројекта за извођење радова.
 
 
 
 
Уговор је Сантовцу уручио председник Покрајинске владе Игор Мировић, у присуству представника петнаест локалних самоуправа са територије Војводине, којима је на јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај опредељено укупно 18 милиона динара. Пројекат у Зрењанину вредан је 600 хиљада динара, од којих је 355.560 динара покрајинских средстава, док ће остатак обезбедити локална самоуправа. 
 
 
 
 
Након изградње кружне раскрснице код бензинске станице “Авала”, где је саобраћај постао безбеднији и проточнији, једна од тачака са већим загушењем, нарочито у “шпицевима”, постала је прва наредна раскрсница према центру града - улица Обилићеве и Обале Соње Маринковић. Проблем ће бити још израженији завршетком изградње стамбеног објекта у Обилићевој, те се приступило његовом решавању. Идејно решење показаће која је варијанта на тој раскрсници најповољнија и технички изводљива.   
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5847/Santovac_Potpisivanje_NS_0.jpg