Спортска сарадња ФК “Лехел” и ФК “ТСЦ”: Мужљанци добили ново игралиште за мали фудбал с вештачком травом

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и заменик градоначелника Саша Сантовац, заједно са председником ФК “Лехел” из Мужље Ваци Михаљом и маркетинг менаџером ФК “ТСЦ” из Бачке Тополе Телђеши Хубом, симболичним пресецањем врпце данас су отворили терен за мали фудбал са вештачком травом, на фудбалском стадиону “Лехел” у Мужљи. Изградња овог терена резултат је протокола о спортској сарадњи између ФК “Лехел” из Мужље и ФК “ТСЦ” из Бачке Тополе, потписаног у Бачкој Тополи, 1. октобра ове године. Свечаности су присуствовали и Јанош Пушкаш, директор Педагошког завода Војводине, Јожеф Стојко, члан Градског већа Града Зрењанина и Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина.
 
 
 
 
Циљ успостављене спортске сарадње јесте омасовљење фудбалског спорта и стварање што бољих услова за бављење фудбалом на територији целе Војводине, посебно на местима на којима се види да има интереса за међусобну сарадњу и где се млади баве фудбалом. Подизање терена са најсавременијом вештачком подлогом димензија 42 x 22 метра финансијски је помогао ФК “ТСЦ” у износу од 60.000 ЕУР, док су Град Зрењанин и Градска управа обезбедили логистичку помоћ у издавању потребних дозвола и подршку у току изградње терена. 
 
Оцењујући овај споразум о спортској сарадњи као добар пример сарадње два узорна спортска колектива, градоначелник Зрењанина Симо Салапура подсетио је да су Мужља и ФК “Лехел” средина у којој се много деце бави спортом, а фудбал је најмасовнији и најпопуларнији, не само у тој средини већ и на целој територији града. У “Лехелу” тренира преко 130 деце узраста млађег од 18 година.
 “Као што Град Зрењанин истиче одличну сарадњу с националним спортским савезима, захваљујући којој се унапређују услови за бављење спортом и физичком културом у нашој средини, исто тако нас радује када квалитетну спортску сарадњу остварују два клуба. Овај терен са вештачком травом плод је једне такве сарадње и захваљујући њему решава се основни проблем који имају школе фудбала, а то је недостатак простора за тренинг”, истакао је Салапура и додао да у граду има 30 регистрованих фудбалских колектива, који броје преко 2500 фудбалера.
 
 
 
 
“У самом граду имамо шест фудбалских школа које се баве децом млађег узраста, а посебно истичемо чињеницу да имамо преко 40 травнатих фудбалских терена. То доказује да је фудбал најмасовнији и најорганизованији спорт у нашем граду. Недостаје му само један, али значајан терен, на ком се исписивала фудбалска историја у овом граду - терен стадиона у Карађорђевом парку. Ове године, због ситуације с коронавирусом, нисмо успели да реализујемо другу фазу реконструкције нашег Градског стадиона, односно ревитализацију фудбалског терена, али се надамо и учинићемо напоре да, у наредној години, када постајемо Европски град спорта, обновимо и тај терен”, казао је градоначелник. 
 
На свечаности организованој данас на новом терену у Мужљи присутнима су се обратили и Стојко Јожеф, као и маркетинг менаџер ФК “ТСЦ Хуба Телђеши.
 
Након отварања терена, пријатељску утакмицу одиграли су малишани ФК “Лехел” и ФК “ТСЦ”, 2012/2013. годиште.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5837/FK_Lehel_Muzlja_0.jpg