Време даривања: градоначелник у посети установама социјалне заштите, новогодишњи пакетићи за децу корисника услуга

Град Зрењанин реализује акцију доделе новогодишњих пакетића за децу корисника услуга установа социјалне заштите на територији града Зрењанина, а градоначелник Симо Салапура посетио је данас кориснике Дневног центра за децу с посебним потребама “Алтернатива”.
 
Подсећамо, буџетска средства града намењена организацији новогодишњих свечаности, у износу од 2,1 милиона динара, преусмерена су у хуманитарне сврхе, за набавку новогодишњих пакетића и у фонд лечење деце. Од тога је 600 хиљада динара утрошено за набавку пакетића, док ће 1,5 милиона динара бити на располагању за лечење деце.
 
 
 
 
У Дневном центру “Алтернатива” градоначелника су дочекали директорка Центра за пружање услуга социјалне заштите “МОСТ” Невена Монтресор, стручна лица и корисници центра, који су се обрадовали новогодишњим даровима и узвратили градоначелнику поклањајући му честитку коју су сами израдили, маштовито и с пуно љубави.
 
“Алтернатива” је отворена 2009. године и у њој има места за 25 корисника. Пре почетка рада тог центра, за децу и омладину са вишеструком ометеношћу у Зрењанину није постојала посебна установа за интеграцију у животну средину. Сада је ова категорија наших суграђана у могућности да свакодневно време проводи у заједници, у хуманим условима и у малим групама, уз одговарајућу стручну, социјалну и терапеутску помоћ. Рад и функционисање Дневног центра “Алтернатива” финансира се из средстава Града Зрењанина. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5838/Alternativa_decembar_2020_0.jpg