Нова победа рукометаша Србије у Зрењанину - убедљиво савладана Грчка

Након прошлонедељног тријумфа над једном од најбољих светских репрезентација, Француском, рукометаши Србије синоћ су у “Кристалној дворани” у Зрењанину забележили нову победу у квалификацијама за Европски шампионат 2022. године и убедљиво савладали селекцију Грчке 31:21 (15:12). Европски град спорта дочекао је на прави начин обе селекције, а још једном се показао као успешан домаћин нашој репрезентацији и селектору Тонију Ђерони, који је из прве три утакмице на клупи Србије “укњижио” 5 бодова.   
 
 
 
 

Утакмица је почела одавањем поште Ивану Гути Грубачком (1942-2021), истакнутом спортском раднику и симболу зрењанинског рукомета, једном од оснивача и дугогодишњем тренеру рукометног клуба “Пролетер”. 

Меч против Грчке одигран је у оквиру првог кола квалификација, као заостала утакмица, а победом у “Кристалној дворани” “орлови” су на најбољи могући начин закључили  јануарску акцију после које су убедљиво на челу групе са пет освојених бодова и великим шансама да ту и остану на крају квалификационог циклуса.
У зрењанинској спортској хали није било неизвесности. Наш тим је од самог старта наметнуо свој ритам и ломио отпор борбених Грка. Најефикаснији у победничком саставу био је Богдан Радивојевић са осам голова, а одличан допринос дали су сви рукометаши који су у претходних 17 дана вредно радили како би дошли надомак новог континенталног такмичења.
 
 
 

И ова утакмица одиграна је, нажалост, без присуства публике. На трибинама је, уз малобројна званична лица и представнике организатора, у улози домаћина био и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, задовољан и овога пута и добром организацијом меча и убедљивом победом репрезентације Србије. Утакмици су присуствовали и челници Рукометног савеза Србије, са председницом Управног одбора савеза Миленом Делић. 
 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5864/Rukomet_Srbija_Grcka_Zrenjanin_0.jpg