Одржана 5. седница Скупштине града - Усвојеним тачкама убрзавају се процедуре за долазак инвеститора

Пета по реду седнице Скупштине града, којом је председавао Чедомир Јањић, због прописаних епидемиолошких мера, одржана је данас у великој сали Културног центра. Одборници Скупштине усвојили су Одлуку о грађевинском земљишту у јавној својини града Зрењанина, Одлуку о доношењу измена и допуна Плана генералне регулације ''Југоисток'' у Зрењанину, као и Одлуку о доношењу измена и допуна Плана генералне регулације ''Центар'' у Зрењанину.
 

У наставку седнице, како је предвиђено дневним редом, усвојили су и Одлуку о изради измене и допуне Плана детаљне регулације радне зоне ''Југоисток I'' у Зрењанину, Решење о измени Решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти лица умрлих ван здравствене установе и издавање потврде о смрти, Закључак у вези опредељивања дела катастарске парцеле за потребе конкурисања града Зрењанина на конкурс УНОПС-а (United Nations Office for Project Services) за изградњу намењену збрињавању угрожених група са територије града, кроз програм подршке ЕУ социјалном становању и активној инклузији и Извештај о раду Службе за буџетску инспекцију града Зрењанина за 2020. годину.
 
 
Дневни ред допуњен је затим и тачком која се односила на покретање ликвидације над јавно комуналним предузећем “Зрењанинска обједињена наплата”, Предлогом решења о давању сагласности на одлуку о измени статута Апотеке Зрењанин, Финансијски план Апотеке за 2021. годину, као и Предлог закључка о прихватању измена у пословању предузећа “Пијаце и паркинзи” за 2021. годину.
 
 
 
 
Заменик градоначелника Саша Сантовац је по завршетку седнице, у изјави новинарима, рекао да се Град Зрењанин труди да увек буде доступан инвеститорима и испоштује већину захтева, наравно, водећи рачуна да урбанистички не угрози даљи развој града.
- То показују и честе измене одлука које доносимо, када су планови детаљне регулације у питању, јер, желимо да створимо услове да се у нашем граду инвестира и да инвеститори не траже друге средине. Тако смо данас усвојили измене планова за “Центар” и “Југоисток” коме припада највећи део Месне заједнице “Доситеј Обрадовић”, а приступили смо и измени одлуке која се тиче радне зоне где до сада нисмо имали могућност да се гради градилишни камп - рекао је Сантовац. 
 
 
Нагласио је да је та тачка донета јер сигурно постоје инвеститори који приликом изградње објеката желе да у оквиру своје парцеле, или поред ње, направе градилишни камп који ће бити привременог карактера.
- Желимо да убрзавамо процедуре, да убрзавамо могућност лакшег добијања дозвола за градњу и самим тим да будемо конкурентнији када су инвеститори у питању. Оно што обележава ову седницу и рад Градске управе у претходном периоду јесте покушај да се на што више конкурса јавимо са циљем добијања средстава за градњу у нашем граду. Данас смо донели одлуку и очекујемо да добијемо и грађевинску дозволу за изградњу станова намењених угроженим категоријама и да за тај објекат конкуришемо на разне конкурсе. Жеља је да у нашем граду имамо такав објекат, а наставићемо да аплицирамо и очекујемо  учешће и на конкурсу Управе за капитална улагања за другу фазу реконструкције стадиона, што заправо значи добијање комплетне целине када је реч о стадиону у Карађорђевом парку - рекао је Сантовац.        

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5882/Skupstina_29012021_014_001.jpg