Одржана прва овогодишња седница Градског већа - у плану изградња још 23 стамбене јединице за социјално угрожено становништво

Прва овогодишња седница Градског већа одржана је данас у Барокњој сали Градске куће.
Седницом је председавао градоначелник града Зрењанина Симо Салапура који је као најзначајнију тачку дневног реда оценио Утврђивање Предлога Закључка у вези опредељивања дела кат.парц.бр. 9282/1 к.о. Зрењанин I за потребе конкурисања града Зрењанина на конкурс УНОПС-а (United Nations Office for Project Services) за изградњу намењену збрињавању угрожених група са територије града, кроз програм подршке ЕУ социјалном становању и активној инклузији.

 


- Како би и формално приступио аплицирању за овај пројекат требало је донети одлуку на Градском већу, као и на седници Скупштине града да смо определили парцелу где ће се евентуално, ако наш пројекат буде прихваћен, изградити 23 стамбене јединице за потребе социјално угроженог становништва. То је једна од одлука Града Зрењанина којом промовишемо политику једнаких могућности, такође и активну инклузију коју треба да спроводимо на нивоу наше локалне самоуправе - рекао је градоначелник и нагласио да је реч о локацији у улици Пере Добриновића.    

 

 

Поред ове одлуке, чланови Градског већа усвојили су и Предлог Одлуке о грађевинском земљишту у јавној својини града Зрењанина, а известилац по тој тачки била је Виолета Кучанда Богасениева.
Одлуком о грађевинском земљишту се детаљније, и у оквиру једног акта уређује је комплетна област грађевинског земљишта, која подразумева поступак, услове и начин расплагања грађевинским земљиштем у јавној својини Града, прибављање, размену и отуђење. Новој Одлуци се приступило најпре ради усаглашавања са важећим прописима, с обзиром да су кључни закони, на које се Одлука ослања, претрпели измене. Такође, разлог доношења нове Одлуке је прилагођавање тржишним условима пословања као саглашавање примене Одлуке кроз досадашњу праксу.

 

 

Усвојени су данас и Предлог Одлуке о доношењу измена и допуна Плана генералне регулације ''Југоисток'' у Зрењанину, као и Предлог Одлуке о доношењу измена и допуна Плана генералне регулације ''Центар'' у Зрењанину, а затим и Предлог Одлуке о изради измене и допуне Плана детаљне регулације радне зоне ''Југоисток I'' у Зрењанину. Известилац за све три тачке била је Љиљана Пецељ Лубурић. 
Говорећи о Плану зоне “Југоисток I” она је казала да је та тачка усвојена са циљем омогућавања изградње објеката за које се издаје привремена грађевинска дозвола.

 

 

Чланови већа усвојили су и Предлог Решења о измени Решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти лица умрлих ван здравствене установе и издавање потврде о смрти, а на крају седнице и Извештај о раду Службе за буџетску инспекцију града Зрењанина за 2020. Годину о којој је известио Павле Карлечик.

 

 

На захтев градоначелника, др Миле Ковачевић дао је информацију о току вакцинације против коронавируса у нашем граду.
- Препоручио бих свима да се пријаве за вакцинацију, а ми, чланови Градског већа треба да смо пример за то. Вакцинација је најмоћније оружје у борби против Ковида - 19 и једини начин да зауставимо ову пандемију. Што се града тиче, по динамици пристизања вакцина се и спроводи вакцинација и то тече без проблема. У овом моменту вакцинација се ради на два вакцинална пункта, а када буде стизао већи број вакцина биће и већи број вакциналних места. Очекујем да већ у току следеће недеље значајно повећамо тај капацитет и да убрзамо вакцинацију - рекао је он и истакао да је у Зрењанин до сада пристигло око 2.000 вакцина. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5873/GV_naslovna.jpg