Почела вакцинација грађана Зрењанина добровољно пријављених преко портала еУправа - спреман довољан број тимова и пунктова

- Здравствени систем града Зрењанина спреман је да одговори на сваку количину вакцина које стигну у наш град, и да у потпуности испоштује динамику масовног вакцинисања, на основу пристиглих спискова грађана од стране еУправе. У оквиру Дома здравља Зрењанин припремљен је довољан број пунктова и тимова за масовну вакцинацију, а у случају потребе, као резервно место за вакцинацију ван Дома здравља, отворићемо пункт у “Кристалној дворани” - истакао је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, поводом почетка вакцинације грађана Зрењанина добровољно пријављених преко портала еУправа. 
 
 
 
Вакцинација грађана Зрењанина добровољно пријављених преко портала еУправа почела је претходног викенда и вакцину је примило првих 20 грађана старијих од 75 година. Прву вакцину примила је 92-годишња суграђанка Емерент Ковач. Пацијенти се прво прегледају, како би се установило да ли је могуће да приме вакцину. Уколико постоје неке познате контраиндикације, вакцинација се одлаже за неки наредни пут. 
 
Претходно је, у оквиру имунизације приоритетних група, вакцинисано 128 лекара и здравствених радника у Зрењанину, као и 65 штићеника и 14 запослених у Геронтолошком центру Зрењанин.
 
Укупно је за територију коју покрива Дом здравља Зрењанин у понедељак, 18. јануара, допремљено 1740 доза “Синофарм” вакцине, а јуче је стигао и списак са портала еУправа грађана који ће долазити на вакцинацију. Са пристиглом дозом, укупан број вакцина које су до сада испоручене граду Зрењанину износи близу 2000.
 
 
 
Почетак масовне вакцинације организован је на пункту Дома здравља у старој специјалистичкој поликлиници и на ту локацију се пријављени грађани упућују путем СМС порука на број телефона достављен у пријави. У Дому здравља реаговаће се на основу добијених спискова и броја вакцина, у приправности је шест тимова за вакцинацију, а у припреми још осам пунктова у оквиру здравственог система града. 
 
Осим директног пријављивања електронским путем на порталу еУправа, наши суграђани могу позивати и кол-центар Града Зрењанина и дати сагласност да то учине службе Града Зрењанина. На овакав начин до данас је интересовање за вакцинацију против КОВИД-19 исказало око 500 Зрењанинаца. 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5871/Vakcijanacija_Zrenjanin_20012021_0.jpg