Радионица за децу Предшколске установе “Зима, зима, нека радост донесе свима” - “ухваћен” први снег у Зрењанину

Пројекат "Инклузивно предшколско васпитање и образовање – с' осмехом у вртић" је покренуло Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Реализује га Град Зрењанин с партнерима, уз подршку Светске банке. Партнери на пројекту су Предшколска установа, Центар за социјални рад, Црвени крст, Дом здравља "Др Бошко Вребалов", Општа болница "Др Ђорђе Јоановић" и Удружење "Останимо будни". Пројекат има за циљ унапређење доступности, квалитета и једнакости предшколског васпитања и образовања за свако дете од његовог рођења до 6,5 година, а нарочито за децу из осетљивих група. 
 
 
 
У настојању да се реализују циљеви пројекта, Предшколска установа је реализовала радионицу за децу под називом “Зима, зима, нека радост донесе свима”, с циљем усавршавања природних облика кретања, стицања сензорних искустава и усвајања основних правила понашања. 
 
Зимски ваздух је изванредно средство за јачање дечјег организма, он повећава отпорност и самим тим штити од различитих ифекција. Играма на снегу деца стичу различите вештине и знања. Игре снегом као и прављење различитих грађевина од снега, захтевају сталну активност. Деца се стално крећу, што поспешује њихову циркулацију и функцију органа.
 
 
 
    
Деца су на радионици  имала прилику да заједно са васпитачима путем полигона истражују и вежбају одређене задатке: „Полигон санкама“, „Снежни тобоган“, „Пронађи животињу у снегу“, „Шарени снег“, „Ледени колачи“,  „Мали Снешко“....  
 
За свако дете које је стигло до циља било је припремљено „скривено благо“.  Деца су имала прилику  да  вежбају, цртају, играју и уживају у истраживачким активностима. Стручни сарадници Ивана Стојковић, педагог и Маја Шујица, педагог за физичко васпитање  су заједно са васпитачима Јасмином Ружић и Слађаном Рајлић реализовали су радионицу у дворишту вртића „Маслачак“, а радионица је реализована са децом која похађају полудневни боравак  и кратке програме. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5874/Predskolska_ustanova_22-01-2021.jpg