Почела вакцинација непокретних лица у кућним условима, две мобилне медицинске екипе у граду и насељеним местима

Данас је почела вакцинација против вируса Ковид-19 непокретних лица са територије Града Зрењанина, пријављених путем портала е-Управа или позивом на кол-центар Града Зрењанина. Приликом пријављивања, таква лица су назначила да нису у могућности да дођу до неког од пунктова за имунизацију, те је Дом здравља Зрењанин, у сарадњи с Градском управом, организовао кућне посете и о томе обавестио пацијенте који су исказали интересовање за вакцинисање. 
 
 
 
На терену су тренутно две мобилне екипе, са по једним лекаром и техничарем, који спроводе исту процедуру као на пунктовима за имунизацију - пацијент се прегледа, даје сагласност за примање вакцине и потом се вакцинише. На списку за вакцинацију је тренутно 98 особа, једна медицинска екипа обилази град, друга насељена места, а возила за ту намену, као и возаче, уступила је Градска управа. 
 
Према најновијем извештају Завода за јавно здравље Зрењанин, на болничком лечењу у установама Средњобанатског округа je 42, а у кућној изолацији је 815 оболелих особа позитивних на Ковид-19, што чини укупно 867 активнa случаjа заразе. Од тога је 590 активних случајева на територији Зрењанина.
 
 
 
Од 8. јануара 2021. године, када су у Зрењанин допремљене прве дозе вакцине, Завод за јавно здравље Зрењанин, укупно примио 9717 доза вакцине, произвођача “Фајзер” и “Синофарм”. До сада је вакцинисано је 8819 особа у доби старијој од 75 година живота, као и лица старијих од 65 година, која имају хроничних болести. Вакцинисано је 471 здравствених радника и 111 особа запослених у социјалним установама, као и њихових корисника. 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5887/Vakcinisanje_nepokretnih_0.jpg