Град не утиче на спискове за имунизацију, све податке доставља еУправа, укупно дато 24 хиљаде доза вакцина у Зрењанину

Имунизација се у Зрењанину одвија на задовољавајућ начин и њом је до сада обухваћен значајан проценат становништва. На подручје које покрива зрењанински Дом здравља од почетка имунизације допремљено је 25.303 доза вакцина, а дато скоро 24 хиљаде (23.924). Од тог броја, 15.927 наших суграђана вакцинисано је првом дозом, а 7.997 и ревакцинисано. Допремљене су дозе сва четири произвођача, највише “Синофарма” - 16.289, затим “Фајзера” - 3.221, вакцине “Астра-Зенека” примило је 2.390, а “Спутњик” 2.024. Имунизација се одвија свим данима, осим недељом, на устаљеним пунктовима у граду - хали спортова “Медисон” и објекту старе Специјалистичке поликлинике. 
 
У светлу појединачних случајева и примедби суграђана који се обраћају градском кол-центру и наводе да су се пријавили још почетком тог процеса, али да им позив за вакцинацију још увек не стиже, Град Зрењанин саопштава да искључиво поступа по списковима које му свакодневно доставља еУправа Владе Србије, односно Институт за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут”. На основу истих спискова обавља се и дистрибуција цепива овдашњем Заводу за јавно здравље, односно Дому здравља и одређује произвођач. 
 
У питању су технички проблеми који ће сигурно бити решени и пријављивање путем портала еУправа тренутно је једина могућност да се искаже интересовање грађана за имунизацију. Стога Град Зрењанин апелује на становништво да се што масовније подвргне вакцинацији, јер је то, уз поштовање свих епидемиолошких мера, најсигурнији начин да се заустави пандемија и спречи зараза коронавирусом. 
 
Такође, у седам градова у Републици Србији почела је имунизација становништва без претходне пријаве, па би то могло представљати и најбоље решење за све наведене случајеве, уколико међу те градове буде уврштен и Зрењанин. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5928/Grad_0.jpg