Град Зрењанин међу локалним самоуправама уврштеним у Програм „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“

Град Зрењанин уврштен је међу 50 локалних самоуправа у Србији које су кроз Програм “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи - фаза 2“, добиле тзв. “пакет подршке“. Захваљујући њему, учињен је велики искорак ка стварању службеничког система који ће омогућити професионално усавршавање запослених, као и оцењивање њиховог рада. 
 
Како наводи координаторка групе за имплементацију Програма у Градској управи града Зрењанина и начелница Одељења за људске ресурсе и правне послове Ђина Даријевић, на заједничком састанку са представницима Савета Европе, који спроводи Програм, и колегама из других локалних самоуправа, разговарало се о резултатима примене и позитивним помацима у функционисању управе. 
- Радује нас што ћемо имати прилику да наставимо да радимо на професионализацији локалне управе, што је једини исправан начин за успостављање ефикасне локалне управе која ради у корист грађана и привреде - истакла је Даријевић. 
 
 
Програм „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“, вредан је 4 милиона евра и заједнички га финансирају Европска унија и Савет Европе а спроводи Савет Европе у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе Владе Републике Србије и Сталном конференцијом градова и општина.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5929/Vizual_paketi_podrske_0.jpg