Градоначелник угостио талентоване одбојкашице - наставак дуге и успешне традиције тог спорта у нашем граду

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура угостио је данас талентоване одбојкашице из Клека и Зрењанина Раду Перовић и Милицу Видачић, као и координаторку млађих категорија у ОК “Клек” Данијелу Кијац. Пријему је присуствовала и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић.
 
Повод за пријем и разговор, а у светлу титуле “Европског града спорта” за Зрењанин, јесте да је Рада Перовић пре неколико дана проглашена за најбољу играчицу у финалу Купа Србије, а да је Милица Видачић, као чланица пионирске репрезентације Србије, изборила пласман на Европско првенство у Мађарској и Словачкој, јула ове године. 
 
 
 
Рада Перовић рођена је 2001. године у Зрењанину, а почела је да игра одбојку у ОК “Клек”. Након четири сезоне у првом тиму Клечанки, провела је једну сезону у београдској “Визури” и тренутно наступа за ОК “Железничар” из Лајковца. У финалу Купа Србије донела је свом клубу победнички трофеј, у чему су јој помогле још две Зрењанинке - Милана Рајлић и Александра Узелац.     
 
Милица Видачић рођена је 2006. године у познатој спортској, кошаркашкој породици, оца Владимира Видачића и мајке Јеле Малеш. Почела је да тренира у ОК “Багљаш 023”, сада је чланица ОК “Клек” и ученица осмог разреда зрењанинске ОШ “Жарко Зрењанин” и у овом тренутку једна од најперспективнијих одбојкашица у нашој земљи. Наступом у пионирској репрезентативној селекцији, осим што ће представљати своју земљу, на најбољи начин "браниће" и спортске боје свог клуба и града Зрењанина. 
 
 
 
Честитајући им на вредним спортским резултатима, градоначелник је подсетио да је Зрењанин средина која воли и разуме одбојкашки спорт и која традиционално, готово у свакој генерацији, изнедри по неког вансеријског играча или играчицу.
- Уз такву традицију, квалитетан рад у клубовима и добру спортску инфраструктуру, могу се и очекивати овакви резултати. У нашим градским спортским програмима и плановима посебну пажњу посвећујемо бављењу спортом деце и омладине, најважнија нам је масовност, а ако из ње проистекне и квалитет, онда је то додатни разлог за задовољство. Желим Ради и Милици пуно спортских успеха, пре свега добро здравље и личну срећу, и сигуран сам, где год да буду играле, неће заборавити град и клубове у којима су начиниле прве одбојкашке кораке - поручио је градоначелник Салапура. 
 
 
     
Свему овом треба додати и да је прослављена одбојкашица из Зрењанина и капитен репрезентације Маја Огњеновић недавно постала чланица Спортске комисије Светске одбојкашке федерације FIVB. To признање за одбојкашицу која је са репрезентацијом Србије освојила 14 медаље посредно је и признање за Одбојкашки савез Србије, али и за град Зрењанин, као расадник талената у том спорту већ дуги низ година и деценија.    

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5926/Prijem_odbojkasice_0.jpg