Градоначелник упутио честитке суграђанкама поводом Дана жена - посета успешној предузетници и руже за припаднице лепшег пола на вакциналном пункту

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, градоначелник Зрењанина Симо Салапура посетио је данас Горјану Поњевић Балани, власницу радионице за прераду дрвета и израду намештаја “Вуд планет”.
 
Горјана се столарским послом бави више од двадесет година, а велику подршку, како је навела, има од свог супруга Антонија.  
 
 
 
Поред израде и рестаурације намештаја и предмета од дрвета, Горјана сарађује и са осам основних школа у граду где своје знање представља на часовима техничког и ликовног васпитања, ради и са средњошколцима на часовима предузетништва, а постоји и сарадња са Техничким факултетом чији су студенти “задужени” за иновације. 
 
Каже да би била најсретнија када би могла да пренесе своје знање, али да заинтересованих за тај занат нема. А да је занат злата вредан, јесте. 
 
Градоначелник је рекао да је посета организована на Међународни дан жена, јер Горјана може да представља узор многима, не само женама, и због посла којим се бави и због бројних иницијатива и акција хуманости које је до сада реализовала.
- Желимо да јој овом посетом и одамо захвалност за њен хуманитарни рад и што је одлучила да, са супругом Италијаном, управо у нашем граду развија посао, да овде живи и ствара будућност себи и својој породици - казао је градоначелник Салапура. 
 
 
 
Он је рекао да је данашња посета била и прилика за разговор и о томе на који начин град може да подржи овакве предузетнице, које се, како је навео, баве заиста специфичним послом, да им се на неки начин укаже додатна пажња и можда утиче и на друге наше суграђанке да крену сличним путем. 
- У економији Града Зрењанина која се развија у добром смеру, уз бројне постојеће и планиране инвестиције, свакако да мора бити места и за овакве активности и занимања. У име Града Зрењанина и у своје лично име, честитам Међународни дан жена госпођи Горјани и свим нашим суграђанкама, уз жеље, пре свега, за добро здравље и добре пословне резултате, личну и породичну срећу - рекао је градоначелник. 
 
 
 
 
Поводом данашњег празника градоначелник је посетио и медицинске раднице и волонтерке Црвеног крста у зрењанинској хали “Медисон”, где се на неколико пунктова врши масовна вакцинација против коронавируса. Свакој од њих поклонио је ружу у знак захвалности, а цвет су добиле и све наше суграђанке које су се у том моменту затекле у хали. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5913/8_mart_gradonacelnik_0.jpg