Обавештење - у току лицитација пољопривредног земљишта путем електронског јавног надметања, оглашено земљиште у Зрењанину на 15 година

Управа за пољопривредно земљиште Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства Србије, у циљу поједностављивања процеса закупа пољопривредног земљишта у државној својини, развила је веб апликацију „Дигитално јавно надметање“, која ће омогућити свим заинтересованим пољопривредним произвођачима да електронским путем учествују у јавним надметањима за закуп државног пољопривредног земљишта. Апликација је потпуно бесплатна, доступна свима и може се користити на рачунарима и мобилним уређајима. Постоји ћирилична и латинична верзија апликације, као и верзија на мађарском језику.

На почетној страни сајта Управе за пољопривредно земљиште се налази најновији Оглас за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини за 2020/2021. годину за град Зрењанин, као и преглед груписаних јавних надметања, тј. списак парцела по истим. Такође, на Геопорталу Управе за пољопривредно земљиште могу се пронаћи сви релевантни подаци о парцелама које се нуде у закуп, укључујући и тачан положај, изглед и облик парцела приказан на сателитским подлогама.

На десној страни се налази апликација за дигитално јавно надметање, упутство за коришћење на српском и мађарском језику, као и видео упутство, у којима су детаљно објашњени кораци које је потребно урадити да би се послала понуда за јавно надметање. 

Јавни оглас за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини на територији града Зрењанина расписан је 18. марта 2021. године и укупна површина државног пољопривредног земљишта која се нуди у закуп у 27 катастарских општина износи 9.010 хектара. Од тога на период закупа од 15 година у понуди је чак 8.266 хектара, а за преосталих 744 хектара период закупа је годину дана.
 
Јавна надметања се одвијају електронским путем кроз наведену апликацију, а подсећамо да је рок за пријављивање до сутра, 25. марта 2021. године у 12 часова. Отварање понуда, односно креирање ранг листе заказано је за 2. април 2021. године у 12 часова.
 
Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи који испуњавају услове за учешће на надметању у Зрењанину, на лак и једноставан начин могу послати своје понуде путем апликације, било да користе рачунар или мобилни телефон.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5936/Grad_0.jpg