Одржана 7. седница Скупштине града Зрењанина - промене на челу Јавног предузећа за урбанизам и две установе културе

Скупштина
Одборници Скупштине града Зрењанина одржали су данас 7. седницу у овом сазиву, у великој сали Културног центра Зрењанина и уз предузимање свих прописаних епидемиолошких мера. Председавао је Чедомир Јањић, а најављени дневни ред од 13 тачака допуњен је током седнице са још девет.
 
Председавајући је на почетку седнице саопштио да примио оставку заменика секретара Скупштине града Немање Малинића на ту функцију, као и да је одборник Демократске странке Србије Саша Савић обавестио Скупштину да напушта одборничку групу те странке и да ће убудуће наступати као самостални одборник. 
 
 
 
Осим две одлуке из комуналне области и извештаја о раду градских установа културе и јавне установе “Спортски објекти”, данашње заседање Скупштине града обележиле су и три кадровске одлуке, односно промене на челу једног јавног предузећа и две установе културе. Уместо Јована Цветића, на место вршиоца дужности директора ЈП за урбанизам постављен је Горан Краварушић, досадашњи начелник Одељења за привреду Градске управе, за вршиоца дужности директора Народног музеја постављен је кустос у тој установи Синиша Оњин, док је на место в.д. директора Народног позоришта “Тоша Јовановић” постављен глумац драмског ансамбла те куће, Дејан Карлечик. Ове одлуке, као и данашњу седницу, прокоментарисао је заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац
 
Он се захвалио досадашњим директорима на раду и успешном функционисању установа у условима отежаног пословања, а од нових руководилаца очекује да унапреде рад и подигну га на још виши ниво у институцијама у којима су већ запослени и познају њихово функционисање. 
- Знамо да то у актуелном тренутку и времену није лако, али и позориште и музеј су показали да могу да раде и у отежаним условима. Што се тиче Јавног предузећа за урбанизам, на место вршиоца дужности директора изабран је некадашњи директор Дирекције за изградњу и уређење града који добро познаје ту област, тако да су свуда изабрани људи који су у струци. Након сагледавања ко су људи који могу да допринесу развоју и бољем функционисању јавних предузећа и установа, дошли смо до ових решења и у наредном периоду очекујемо да тај процес наставимо, с циљем да на челу установа и предузећа буду најбољи и најстручнији кадрови који у овом тренутку могу да дођу на функцију - нагласио је Сантовац. 
 
 
 
Одборници су данас разматрали неколико предлога одлука на које је претходну сагласност дало Градско веће, међу којима су и две из комуналне области - Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о постављању и уклањању мањих монтажних објеката на површинама јавне и друге намене на територији града Зрењанина и Предлог Измене и допуне Програма отуђења грађевинског земљишта у јавној својини града Зрењанина за 2021. годину.
 
Већином гласова усвојени су и Предлог Декларације о улози функције управљања људским ресурсима у граду Зрењанину, Предлог Решења о изменама и допунама Статута Историјског архива Зрењанин, Предлог Решења о одређивању доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти лица умрлих ван здравствене установе и издавање потврде о смрти као и Информација о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа, друштва капитала и других облика организовања на која се примењује Закон о јавним предузећима чији је оснивач град Зрењанин, за период од 01.01. до 31.12.2020. године. 

Усвојени су и извештаји о раду за 2020. годину Јавне установе ”Спортски објекти”, Народног позоришта “Тоша Јовановић”, Народног музеја Зрењанин, Градске народне библиотеке “Жарко Зрењанин'”, Историјског архива и Савремене галерије Уметничке колоније Ечка – Зрењанин за 2020. годину.
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5945/7_sednicaSG_0.jpg