Потписан Меморандум о сарадњи - Руска хуманитарна мисија реализоваће пројекте у Зрењанину

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и генерални директор Руске хуманитарне мисије  у Београду Сергеј Шевчук потписали су у Зрењанину Меморандум о сарадњи, оквирни акт који треба да постави основе за реализацију крупних хуманитарних пројеката Руске хуманитарне мисије у нашем граду. 
 
 
 
Свечаном потписивању Меморандума о сарадњи присуствовали су Елизабета Макарова, заменик генералног директора Руске хуманитарне мисије за правна и административна питања, др Бранимир Нешић, извршни директор Регионалног представништва Руске хуманитарне мисије на Балкану, као и Саша Сантовац, заменик градоначелника Зрењанина и Јелена Травар Миљевић, помоћник градоначелника. 
 
 
 
Током пријема у Градској кући и састанка у кабинету градоначелника, разговарало се и о конкретним пројектима које би Руска хуманитарна мисија у скоријем временском периоду требало да реализује у Зрењанину. У том контексту уприличена је и посета објектима Дома здравља “Др Бошко Вребалов”, као једном од потенцијалних прималаца донације Руске хуманитарне мисије.
 
 
 
Подсећамо, др Бранимир Нешић, заједно с представницима Руског центра за науку и културу - Руског дома из Београда, посетио је Зрењанин и пре месец дана, када су теме састанка биле упознавање с активностима тих институција Руске Федерације у Србији, подршка Града Зрењанина програмима и пројектима које “Руски дом” реализује у сарадњи са Зрењанинском гимназијом, као и подршка нашим ученицима који желе да високошколско образовање стичу у Русији.  
 
Сада се сарадња шири и на Руску хуманитарну мисију и сигурно је да ће из ових институција Руске Федерације у нашој земљи у предстојећем периоду стизати још добрих вести, иницијатива и пројеката. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5915/RHM_0.jpg