Потписан уговор за изградњу 25 станова у Клеку, у оквиру Регионалног стамбеног програма - градња почиње у априлу

Како је и најављено средином јануара, приликом свечаног усељења зграде у Панчевачкој улици у Зрењанину, намењене избегличким породицама, потписан је уговор о извођењу радова на изградњи новог стамбеног објекта у оквиру истог Регионалног стамбеног програма. Објекат са 25 стамбених јединица градиће се у Клеку, а уговор о извођењу радова потписан је прекјуче у Београду.
 
Уговор су потписали в.д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору д.о.о. Београд Душан Ковачевић и Вукајло Бабић, испред Групе понуђача “Инобачка” д.о.о. Нови Сад, “Архиком” д.о.о. Нови Сад и “BMC Connect” d.o.o. Нови Сад. Вредност уговорених радова износи око 959.758 евра са ПДВ-ом, а почетак радова на изградњи стамбенe зграде на локацији у Улици Саве Ковачевића у Клеку очекује се у априлу. Рок за завршетак изградње је 330 дана.
 
Изградња станова у Клеку део је деветог потпројекта Регионалног стамбеног програма. Циљ Регионалног стамбеног програма је трајно стамбено збрињавање најугроженијих избегличких породица са простора бивше Југославије.
 
Фотографија: Јединица за управљање пројектима у јавном сектору www.piu.rs
 
 
Програмом у Републици Србији руководи Комесаријат за избеглице и миграције у сарадњи са Јединицом за управљање пројектима у јавном сектору, као имплементационом јединицом Програма.
 
Регионални стамбени програм спроводи се уз подршку ОЕБС-а, УНХЦР-а и Банке за развој Савета Европе, а финансиран је средствима Европске уније, која је и највећи донатор, Сједињених Америчких Држава, Немачке, Норвешке, Швајцарске, Италије, Данске, Турске, Луксембурга, Шпаније, Кипра, Чешке, Мађарске, Румуније и Словачке.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5916/ugovor_stanovi_klek_0.jpg